Accounting Information Systems niveau 6

Opleidingsniveau: Vergelijkbaar met hbo
Examensoort: online

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Omschrijving Examen

Het examen Accounting Information Systems niveau 6 gaat in op het instellen van administratieve processen, het ontwerpen van de daarbij horende interne beheersingsmaatregelen, het ontwerpen en het beheren van de bestuurlijke informatieverzorging en het beschrijven van de daarmee samenhangende informatietechnologie.

Na het behalen van het examen Accounting Information Systems beschik je over inhoudelijke kennis van de interne bedrijfsprocessen en begrijp je daardoor het verhaal achter de interne cijfers goed. Je bent in staat om als lid van het controleteam een ​​bijdrage te leveren aan de algemene controle van een jaarrekening. Ook heb je de competenties in huis om een ​​functie uit te oefenen in finance, zoals: Assistent accountant, Financieel manager, (Assistent) controller of Hoofd administratie.

Praktische informatie

  Vooropleiding
  Examendata en locaties
  Tarieven
  Inschrijftermijnen & examenoproep
  Toegestane hulpmiddelen
  Procedures & regels
  Bijzonderheden
  Belangrijke exameninformatie
  Downloads
Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Het Associatiediploma Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV®) wordt geadviseerd, zodat je de noodzakelijke voorkennis hebt.

Examendata en locaties
Datum: Elke werkdag

Locaties: 19 locaties

Online examens worden gedurende het gehele jaar afgenomen. Je kunt elke werkdag online examen doen in een toetscentrum. Tijdens je inschrijving kies je een examendatum, -tijdstip en -locatie.

Tarieven

Bekijk hier informatie over de tarieven van dit examen. Is je opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaal je over het examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen .

Inschrijftermijnen & examenoproep

Inschrijftermijn
Je kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen inschrijftermijn.

Examenoproep
De oproep voor online examens ontvang je per e-mail, direct na je inschrijving. Bij de toetslocatie kun je je examenoproep op je telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om je oproep te printen en op papier te tonen.

Toegestane hulpmiddelen

Wil je weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

Procedures & regels
Ga je examen doen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Op deze pagina vind je een overzicht van de belangrijkste procedures en een uitleg over het aanvragen van examenproducten zoals een vrijstelling of inzage.
Bijzonderheden

Het certificaat Accounting Information Systems niveau 6 maakt sinds 1 januari 2018 geen onderdeel meer uit van het Associatiediploma Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accounting (VBA®).

Belangrijke exameninformatie
 • Het examen Accounting Information Systems niveau 6 bestaat uit 10 open vragen en duurt 2 uur en 30 minuten.
 • Wil je oefenen met de examensoftware en de verschillende vraagsoorten die in het examen voor kunnen komen?  Bekijk hier het demo-examen.
 • Voor meer informatie over de geldigheidstermijn van de certificaten, klik hier.
Downloads

Op deze pagina vind je downloads voor dit examen. 

Het voorbeeldexamen Accounting & Information Systems niveau 6 kun je gratis downloaden in jouw account.

Veelgestelde vragen

Ik heb extra tijd nodig tijdens mijn examen. Hoe vraag ik dit aan?

Heb je een beperking? Dan kun je examentijdverlenging of een eventuele aanpassing aanvragen. Tijdens je inschrijving in onze webshop wordt gevraagd of je examentijdverlenging of andere hulpmiddelen nodig hebt. Je vinkt dit aan. Als bewijs vragen wij om een dokters- of dyslexieverklaring te uploaden. Ben je van buitenlandse afkomst? Dan kun je een aanvraag doen als je korter dan vijf jaar in Nederland woont. Upload een uittreksel BRP of ander officieel document waarop staat sinds wanneer je in Nederland woont. 

Na aanvraag is je inschrijving nog niet definitief. Wanneer je voorkeursdatum niet meer beschikbaar is, neemt onze Klantenservice contact met je op om de definitieve datum, locatie en het tijdstip met je af te stemmen. Wanneer je verklaring niet voldoende is, nemen wij ook contact met je op. 

Het is niet mogelijk om na inschrijving een aanpassing aan te vragen. 

Is het mogelijk om een examendatum te verzetten?

Je kunt een online examen omboeken tot 7 dagen vóór de examendatum. Aan een omboeking zijn administratiekosten verbonden. Je kunt je examen zelf omboeken via je accountop de website. 

Kan de factuur naar mijn werkgever worden gestuurd of op naam van mijn werkgever worden gezet?

De factuur wordt altijd naar je verstuurd en op jouw naam uitgegeven. Het is niet mogelijk om de factuur op een andere naam te laten zetten. Als je wilt, kun je je factuur als declaratie indienen bij je werkgever.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!