Communicatie & Management

Opleidingsniveau: Vergelijkbaar met mbo 4
Examensoort: Online

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Omschrijving Examen

Let op: per 1 september 2022 stopt de Associatie met het aanbieden van dit examen.

Ben je een secretaresse met ambitie? Of wil je als directiesecretaresse of managementassistent steviger in je schoenen staan? Ga dan voor het Associatiediploma Communicatie & Management: een flinke meerwaarde! Met kennis van pr & marketing, management & organisatie en evenementenorganisatie geef je jouw carrière een boost. Je voert niet alleen activiteiten uit op deze gebieden, je past ook de verschillende vormen van schriftelijke en mondelinge communicatie probleemloos toe. Kortom: met dit diploma Communicatie & Management ben je de steun en toeverlaat van jouw management, directeur of managementteam. 

Verder groeien?

In combinatie met de Associatiediploma’s Secretariaatspraktijk, Notuleren, Zakelijke Correspondentie Nederlands en Engels Anglia Intermediate levert dit diploma je het functiegerichte Associatie Praktijkdiploma Directiesecretaresse op. Hiermee toon je aan dat je zelfstandig de functie van directiesecretaresse kunt uitvoeren. Als steun en toeverlaat van een manager, directeur of managementteam ben je communicatief en sociaal zeer sterk. Naast uitvoerende taken heb je ook coördinerende werkzaamheden. Kortom: een zelfstandige functie. 

Praktische informatie

  Doelgroep en vooropleiding
  Examendata en locaties
  Tarieven
  Inschrijftermijnen & examenoproep
  Toegestane hulpmiddelen
  Procedures & regels
  Vrijstelling
  Belangrijke exameninformatie
  Downloads
Doelgroep en vooropleiding
Het examen Communicatie & Management is geschikt voor de secretaresse, directiesecretaresse en managementassistent met ambitie. Je krijgt meer bagage om je functie uit te voeren. Voor het examen Communicatie & Management is geen specifieke vooropleiding vereist.
Examendata en locaties
Datum: Elke werkdag

Locaties: 18 locaties

Tarieven

De kosten voor het examen Communicatie & Management zijn € 118,00 exclusief btw. Is je opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaal je over het examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

Inschrijftermijnen & examenoproep

Sluitingsdatum
Je kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

Examenoproep
De oproep voor online examens ontvangt je per e-mail, direct na je inschrijving. Bij de toetslocatie kun je je examenoproep op je telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om je oproep te printen en op papier te tonen.

Toegestane hulpmiddelen

Wil je weten welke hulpmiddelen je standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

Procedures & regels

Ga je examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vind je alles wat je moet weten voordat je examen gaat doen. Ook lees je hoe je examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van je diploma.

Vrijstelling

Wil je weten of er standaard vrijstellingen zijn voor je examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe je een vrijstelling kunt aanvragen.

Belangrijke exameninformatie
Het online examen Communicatie & Management bestaat uit open en gesloten vragen en duurt 120 minuten.
Downloads

Op deze pagina vind je downloads voor dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kun je gratis downloaden.

Veelgestelde vragen

Ik heb extra tijd nodig tijdens mijn examen. Hoe vraag ik dit aan?

Heb je een beperking? Dan kun je examentijdverlenging of een eventuele aanpassing aanvragen. Tijdens je inschrijving in onze webshop wordt gevraagd of je examentijdverlenging of andere hulpmiddelen nodig hebt. Je vinkt dit aan. Als bewijs vragen wij om een dokters- of dyslexieverklaring te uploaden. Ben je van buitenlandse afkomst? Dan kun je een aanvraag doen als je korter dan vijf jaar in Nederland woont. Upload een uittreksel BRP of ander officieel document waarop staat sinds wanneer je in Nederland woont.

Na aanvraag is je inschrijving nog niet definitief. Wanneer je voorkeursdatum niet meer beschikbaar is, neemt onze Klantenservice contact met je op om de definitieve datum, locatie en het tijdstip met je af te stemmen. Wanneer je verklaring niet voldoende is, nemen wij ook contact met je op.

Het is niet mogelijk om na inschrijving een aanpassing aan te vragen.

Is het mogelijk om een examendatum te verzetten?

Je kunt een online examen omboeken tot 7 dagen vóór de examendatum. Aan een omboeking zijn administratiekosten verbonden. Je kunt je examen zelf omboeken via je account op de website.

Kan de factuur naar mijn werkgever worden gestuurd of op naam van mijn werkgever worden gezet?

De factuur wordt altijd naar je verstuurd en op jouw naam uitgegeven. Het is niet mogelijk om de factuur op een andere naam te laten zetten. Als je wilt, kun je je factuur als declaratie indienen bij je werkgever.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!