Engels

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Omschrijving Examen

In een secretariële functie is kennis van de Engelse taal noodzakelijk. Een telefoongesprek of een e-mail schrijven, de kans dat je te maken krijgt met de Engelse taal is groot. Als directiesecretaresse of management assistent word daarom van je verwacht dat je Engelse mondelinge en schriftelijke vaardigheden op een gedegen niveau zijn.

Je legt het examen Engels af bij je opleider of je hebt al een diploma in je bezit waarmee je bewijst over het taalniveau B1 te beschikken. Je kunt je dus niet via deze website inschrijven voor dit examen.

Het examen Engels maakt onderdeel uit van het Praktijkdiploma Directiesecretaresse en het Praktijkdiploma Management Assistent.

Praktische informatie

    Vooropleiding
    Tarieven
    Bijzonderheden
Vooropleiding

Als directiesecretaresse of management assistent word van je verwacht dat jouw Engelse mondelinge en schriftelijke vaardigheden op B1 taalniveau zijn of hoger.

B1 taalniveau staat voor:

“Kan de belangrijkste punten begrijpen uit duidelijke standaardteksten over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op het werk, op school en in de vrije tijd. Kan zich redden in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens het reizen in gebieden waar de betreffende taal wordt gesproken. Kan een eenvoudige lopende tekst produceren over onderwerpen die vertrouwd of die van persoonlijk belang zijn. Kan een beschrijving geven van ervaringen en gebeurtenissen, dromen, verwachtingen en ambities en kan kort redenen en verklaringen geven voor meningen en plannen.”

Tarieven

Je legt het examen Engels niet af bij de Associatie. Kijk onder ‘Bijzonderheden’ voor meer informatie.

Bijzonderheden

Je legt het examen Engels af bij je opleider of je hebt reeds een diploma in je bezit waarmee je bewijst over het gewenste niveau te beschikken. Je kunt je dus niet via deze website inschrijven voor dit examen.

Geldige diploma’s:

  • havo-diploma
  • vwo-diploma
  • mbo-diploma niveau 4
  • Een diploma op B1 niveau of hoger voor Engels lezen, luisteren, spreken en schrijven

Twijfel je of jouw diploma voldoet aan bovenstaande eisen? Informeer bij je opleider of neem contact op met de Klantenservice van de Associatie. Bel met 033 – 461 21 59 of stuur een e-mail naar klantenservice@associatie.nl.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!