Rapporteren & Adviseren door Financials

Opleidingsniveau: Vergelijkbaar met hbo-ad
Examensoort: Scriptie

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Omschrijving Examen

Als financieel expert ben je deskundig in je vak. Maar kun je de resultaten van jouw werk ook duidelijk overbrengen op anderen? Goede schriftelijke communicatie is bij financieel-economische onderwerpen een noodzaak. Deze zijn immers niet voor iedereen even toegankelijk. Met het Associatiediploma Rapporteren & Adviseren door Financials ben je getraind om effectief en op maat te rapporteren. Of het nu gaat om een begrotingsrapportage of jaarverslag, je vertaalt de resultaten probleemloos voor non-financials, compleet met schriftelijke toelichting, conclusies en adviezen. Voor financiële experts met sterke communicatieve vaardigheden gaan veel deuren open.

Praktische informatie

  Vooropleiding
  Examendata
  Tarieven
  Inschrijftermijnen
  Toegestane hulpmiddelen
  Procedures & regels
  Bijzonderheden
  Belangrijke exameninformatie
  Downloads
Vooropleiding

Er is geen specifieke opleiding vereist.

Examendata
Datum: Elke werkdag
Meld je aan voor de beoordeling van je rapport via Inschrijven op deze pagina.
Tarieven

Bekijk hier informatie over de tarieven van dit examen. Is je opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaal je over het examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

Inschrijftermijnen

Inschrijven Rapporteren & Adviseren door Financials
Voor de beoordeling van je rapport schrijf je je in voor het examen Rapporteren & Adviseren door Financials. Klik hiervoor op Inschrijven op deze pagina. Dit kan gedurende het gehele jaar, wanneer het jou uitkomt. Je kunt de digitale versie uploaden in de webshop op onze website. Samen met het rapport ontvangen we graag de Verklaring van eigen werk. Dit formulier vind je op deze pagina onder Downloads.

Toegestane hulpmiddelen

Wil je weten welke hulpmiddelen je standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

Procedures & regels

Ga je examen doen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Op deze pagina vind je een overzicht van de belangrijkste procedures en een uitleg over het aanvragen van examenproducten zoals een vrijstelling of inzage.

Bijzonderheden

Geen

Belangrijke exameninformatie

Het examen Rapporteren & Adviseren door Financials bestaat uit het zelfstandig schrijven en aanleveren van een adviesrapport over een onderwerp naar eigen keuze dat rechtstreeks verband houdt met de financieel-economische praktijk. Je toont door middel van het gekozen onderwerp aan de (theoretische) vaardigheden te kunnen vertalen in een zelfstandig opgezet en uitgevoerd rapport dat voldoet aan de eindtermen, zoals beschreven in het Examenprogramma.

Het rapport heeft:

 • Minimaal 10, maximaal 15 pagina’s (exclusief bijlagen)
 • Minimaal 5000, maximaal 8000 woorden (exclusief bijlagen)
 • Voor meer informatie over de geldigheidstermijn van de certificaten, klik hier.

Veelgestelde vragen

Ik heb extra tijd nodig tijdens mijn examen. Hoe vraag ik dit aan?

Heb je een beperking? Dan kun je examentijdverlenging of een eventuele aanpassing aanvragen. Tijdens je inschrijving in onze webshop wordt gevraagd of je examentijdverlenging of andere hulpmiddelen nodig hebt. Je vinkt dit aan. Als bewijs vragen wij om een dokters- of dyslexieverklaring te uploaden. Ben je van buitenlandse afkomst? Dan kun je een aanvraag doen als je korter dan vijf jaar in Nederland woont. Upload een uittreksel BRP of ander officieel document waarop staat sinds wanneer je in Nederland woont.

Na aanvraag is je inschrijving nog niet definitief. Wanneer je voorkeursdatum niet meer beschikbaar is, neemt onze Klantenservice contact met je op om de definitieve datum, locatie en het tijdstip met je af te stemmen. Wanneer je verklaring niet voldoende is, nemen wij ook contact met je op.

Het is niet mogelijk om na inschrijving een aanpassing aan te vragen.

Is het mogelijk om een examendatum te verzetten?

Je kunt een online examen omboeken tot 7 dagen vóór de examendatum. Aan een omboeking zijn administratiekosten verbonden. Je kunt je examen zelf omboeken via je account op de website.

Kan de factuur naar mijn werkgever worden gestuurd of op naam van mijn werkgever worden gezet?

De factuur wordt altijd naar je verstuurd en op jouw naam uitgegeven. Het is niet mogelijk om de factuur op een andere naam te laten zetten. Als je wilt, kunt je je factuur als declaratie indienen bij je werkgever.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!