Actualiteitenwebinar Belastingplan 2023 en arbeidsmarkt

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Belastingplan 2023 
Zijn we in een compensatietijdperk terechtgekomen? En wie krijgt in 2023 compensatie? Na jaren aandringen gaat de onbelaste reiskostenvergoeding omhoog en welke effecten heeft dit. Gaat er nog iets gebeuren met de fietsregeling? Zelfstandige, directeur-grootaandeelhouder en expat zijn iets minder populair in Den Haag, wat staat hen vanaf 2023 te wachten? En de lobby van de start-ups en scale-ups heeft tot succes geleid door aanpassing van de aandelenoptieregeling. 

Arbeidsmarkt 
Momenteel is er een krappe arbeidsmarkt. Wie vult vacatures in: zzp’er of werknemer? Er zijn problemen op meer fronten: financiële verschillen, onduidelijke wetgeving en beperkte handhaving. Gaat hier wettelijk iets veranderen? Of moet de oplossing van de rechtspraak komen? Bij platformarbeid zijn de contouren zichtbaar. Volgt de rest van de arbeidsmarkt? 

De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 18 oktober een webinar over het Belastingplan 2023 en alles wat u moet weten om goed voorbereid het nieuwe jaar in te gaan. Bestemd voor medewerkers van financiële en/of juridische advieskantoren en medewerkers die werken op de financiële -, personeels- of salarisadministratie en hiermee te maken hebben. 

Inhoud

 • Tarieven en heffingskortingen 2023, met een doorkijkje naar inkomensafhankelijke regelingen 
 • Arbeidsvoorwaarden (bijv. CAO) en reiskostenregelingen 
 • Let op de verschillen bij werknemersparticipatie 
 • Extraterritoriale kosten: 30%-forfait of werkelijke kosten 
 • Gebruikelijk loon van de directeur-grootaandeelhouder 
 • Verminderen fiscale stimulansen zelfstandigen 
 • Verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen 
 • Gelijktrekken pensioenkader werknemers en zelfstandigen 
 • Wettelijke verduidelijking gezagscriterium 
 • Weerlegbaar rechtsvermoeden arbeidsovereenkomst 

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Peter Hoogstraten.  

Drs. P.W.H. (Peter) Hoogstraten (1966) is na zijn studie fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam gaan werken als belastingadviseur. Daar adviseerde hij voor een brede doelgroep. Na een aantal jaren is hij overgestapt naar de Belastingdienst waar hij nog steeds werkt. Hij is in Arnhem en Rotterdam werkzaam geweest in de nationale en de internationale loonheffingenpraktijk. Op dit moment is hij landelijk vaktechnisch coördinator loonheffingen bij Corporate Dienst Vaktechniek in Den Haag, verbonden aan Erasmus School of Law en Nyenrode Business Universiteit en medewerker van Vakstudie Nieuws. Zijn nevenwerkzaamheden, waaronder het verzorgen van dit webinar, verricht hij op persoonlijke titel.  

Praktische informatie

 • Doelgroep: Werkgevers en medewerkers van financiële en/of juridische advieskantoren en medewerkers die werken op de financiële -, personeels- of salarisadministratie.
 • Datum: dinsdag 18 oktober 2022 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief: 125,00 excl. btw per persoon.
 • Betaalmethode: via iDEAL of creditcard

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

💡Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie?
Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

Aanmelden voor het webinar
Maak een nieuw account aan of log in via bestaande inloggegevens. Meld je vervolgens aan via ‘Inschrijven webinar’ onder ‘Acties’.

Aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 26 juli 2022

  Actualiteitenwebinar Belastingplan 2023 en arbeidsmarkt

  Op dinsdag 18 oktober organiseert de Associatie voor Examinering een webinar over het Belastingplan 2023 en alles wat u moet weten om goed voorbereid het nieuwe jaar in te gaan. Bestemd voor medewerkers van financiële en/of juridische advieskantoren en medewerkers die werken op de financiële -, personeels- of salarisadministratie en hiermee te maken hebben. Bent u aanwezig?

 • 12 juli 2022

  Stopzetting examens voor de diplomalijnen Juridisch en Secretarieel & Talen

  Per 1 september 2022 stopt de Associatie met het aanbieden van een aantal examens voor de diplomalijnen Juridisch en Secretarieel & Talen. De wijziging heeft betrekking op de volgende examens…

 • 29 juni 2022

  Bereikbaarheid Associatie op donderdag 7 juli

  Op donderdag 7 juli is de Associatie vanaf 16:00 uur telefonisch niet bereikbaar. Wij staan je vrijdag 8 juli vanaf 08:30 uur graag weer te woord.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!