Webinar: expats in Nederland - hoe werkt dat?

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De Associatie voor Examinering organiseert een webinar voor eenieder die vanuit zijn functie te maken heeft met werknemers die vanuit het buitenland als expat in Nederland komen werken.

Welke faciliteiten kent Nederland voor uit het buitenland afkomstige werknemers/expats?
Waar moet de expat belasting betalen en waar is hij sociaal verzekerd?

Wat is de 30%-regeling voor werknemers uit het buitenland?
Wat zijn de gevolgen van de wetswijzigingen in het Belastingplan 2023 voor de expats?
Waar moet een expat aan denken als hij naar Nederland komt (checklist)?

Inhoud webinar

Faciliteiten voor expats
Jaarlijks komen ongeveer 50.000 werknemers vanuit het buitenland tijdelijk in Nederland wonen en werken in een hogere functie Dit zijn de zogenoemde expats. Er zijn voor deze groep werknemers diverse regels om Nederlandaantrekkelijk te maken als vestigingsland. Ook in het belastingrecht komen we deze regels tegen. Denk aan de 30%-regeling, de partiële buitenlandse belastingplicht en de belastingheffing over aandelenopties.
Met ingang van 1 januari 2023 én 1 januari 2024 wijzigt de 30%-regeling en de belastingheffing over aandelenopties. Uiteraard worden deze wijzigingen tijdens het webinar besproken.

Belastingheffing en sociale zekerheid
Waar betaalt de werknemer uit het buitenland die in Nederland komt werken belasting en waar is hij sociaal verzekerd. Hoe is dat geregeld in belasting- en sociale zekerheidsverdragen? Logische vragen, waar we tijdens de kennissessie nader op in gaan.

Checklist
We bespreken ook de checklist voor werknemers die vanuit het buitenland in Nederland komen werken. Denk aan het arbeidsrecht, verblijfsrecht en de tewerkstellingsvergunning. Waar moet deze werknemer nog meer aan denken om zijn uitzending naar Nederland een succes te laten zijn?

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Carlo Douven.

Mr. C.L.J.R. Douven (1959) is na zijn studie fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg gaan werken bij de Belastingdienst. De laatste 25 jaar heeft hij praktijkervaring opgebouwd met betrekking tot de belastingheffing van werknemers die grensoverschrijdend werken. Hij is specialist internationaal belastingrecht en sociale zekerheid en heeft ook veel ervaring in het verzorgen van cursussen en workshops. Carlo Douven is auteur van vele artikelen en boeken over deze boeiende materie.

Praktische informatie

 • Doelgroep: werkgevers, hr-professionals, adviseurs en medewerkers in de functie van salarisadministrateur.
 • Datum: dinsdag 16 mei  2023 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief € 150,00 excl. btw per persoon
 • Betaalmethode: via iDEAL of creditcard

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

💡Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie?
Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

Aanmelden voor het webinar
Maak een nieuw account aan of log in via bestaande inloggegevens. Aanmelden gaat vervolgens via ‘Inschrijven webinar’ onder ‘Acties’.

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 27 januari 2023

  Webinar Actualiteiten Sociale Zekerheid en Arbeidsmarkt

  De Associatie voor Examinering organiseert op maandag 20 maart 2023 een webinar omtrent alle actualiteiten binnen de sociale zekerheid en arbeidsmarkt. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs. Spreker is Marjol Nikkels, specialist in sociale zekerheid, arbeidsrecht en inkomensverzekeringen.

 • 24 januari 2023

  Webinar Sectorindeling, cao-toepassing en pensioenverplichting

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 30 mei 2023 een webinar waarin sectorindeling, cao en pensioenregelingen centraal staan. Spreker is specialist werkgeverszaken Roelof van Marrum. Met dit webinar kunnen salarisprofessionals hun kennis over dit onderwerp vergroten.

 • 12 januari 2023

  Webinar De do’s en don’ts van de werkkostenregeling

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 14 maart 2023 een webinar waarin de werkkostenregeling (WKR) centraal staat. Spreker is Jan-Bertram Rietveld, specialist arbeidsverhoudingen en fiscaliteit tussen werkgever en werknemer. 

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!