Klanttevredenheidsonderzoek kandidaten 2021

7 juli 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Negen van de tien examenkandidaten beveelt de Associatie aan

Bij de Associatie willen wij de klantbeleving naar een hoger niveau brengen. De afgelopen periode is een klanttevredenheidsonderzoek uitgezet aan alle examenkandidaten van de Associatie voor Examinering. Door 227 respondenten is er een goed beeld geschetst over de ervaringen van de examenkandidaat. Deze resultaten willen wij graag delen.

 

Wat vond de examenkandidaat van de informatie op de website?

De meerderheid van de respondenten geeft aan tevreden tot zeer tevreden te zijn over de vindbaarheid van alle informatie over het examen. Denk dan aan de vindbaarheid voor het inschrijven voor een examen, examenreglement, aanvragen extra tijd of een aanpassing tijdens het examen, annuleren examen, omboeken examen, restitutie examen, inzage in een examen en als laatst het aanvragen van het diploma.

De meerderheid van de respondenten is ook tevreden tot zeer tevreden over de kwaliteit van de informatie die op de website staat. Denk dan aan de kwaliteit van alle informatie over het examen, inschrijven voor een examen, examenreglement, aanvragen extra tijd of een aanpassing tijdens het examen, annuleren examen, omboeken examen, restitutie examen, inzage in een examen en als laatst het aanvragen van het diploma.

Hoe gemakkelijk vond de examenkandidaat het online inschrijven en zaken regelen voor het examen?

De respondenten geven aan, dat het online inschrijven voor het examen soepel verliep en er waren genoeg locaties en data beschikbaar om examen te doen. Het was duidelijk hoe laat de respondent aanwezig moest zijn voor het examen en welke hulpmiddelen gebruikt mochten worden tijdens het examenHet merendeel van het contact met de klantenservice gaat nog via de telefoon en mail, wel is er een kleine groei in de chat. De respondenten geven aan dat de klantenservice ze netjes te woord staan en de gestelde vragen duidelijk beantwoord worden.

Wat vond de examenkandidaat van de kwaliteit van onze dienstverlening?

Het merendeel vond de examenvragen inhoudelijk goed en de vragen waren helder geformuleerd. De meeste respondenten geven aan dat de opleiding goed aansloot bij het examen en dat zij veel baat hebben gehad bij het voorbeeldexamen.

92% van de respondenten geeft aan de ze de Associatie zouden aanbevelen binnen hun netwerk.

Laatste nieuws

 • 20 oktober 2021

  Online kennissessie Ondernemerschap op 29 november

  De Associatie voor Examinering wil opleiders en docenten graag via een online sessie informeren hoe het examen Ondernemerschap is ontstaan en welke toegevoegde waarde het heeft op de huidige examens.

 • 30 september 2021

  Nieuw vanaf 1 februari 2022: het examen Ondernemerschap

  De arbeidsmarkt verschuift continu. Steeds meer mensen kiezen om voor zichzelf te beginnen. Waar het eerst leek alsof men door het coronatijdperk terughoudender werd…

 • 29 september 2021

  Aanpassing annuleringsvoorwaarden examens Associatie

  Per 1 oktober 2021 gelden weer de reguliere annulerings- / wijzigingsvoorwaarden voor het verzetten of annuleren van een examen van de Associatie.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!