Update coronamaatregelen

19 december 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De overheid heeft bepaald dat er vanaf zondag 19 december een strengere lockdown van kracht is. De maatregelen hebben geen gevolgen voor examens. Met dit bericht willen we je nogmaals op de hoogte brengen van de bestaande regels:

Mondkapjes verplicht
Het dragen van een mondkapje blijft verplicht bij binnenkomst en verplaatsing binnen het examencentrum. Zodra je zit, mag het mondkapje af. Hiermee volgen wij de richtlijnen die gelden voor het onderwijs. We verzoeken je vriendelijk om zelf een mondkapje mee te nemen. Let wel: het tonen van een coronatoegangsbewijs is dus niet nodig.

Wachtruimte en wachttijd
Wij adviseren je om maximaal 5 minuten voorafgaand aan het examen aanwezig te zijn. Je kunt na aanmelding plaatsnemen in de wachtruimte van het pand, waarbij het dringende advies geldt om 1.5 meter afstand te houden.

De overige basisrichtlijnen
Alle andere richtlijnen van het RIVM blijven van kracht. Dit betekent:

 • Kandidaten met ziekteverschijnselen kunnen géén examen doen, ook niet bij een negatieve test. Dit geldt ook voor hooikoortspatiënten.
 • Was vaak en goed je handen
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Schud geen handen
 • Houd altijd 1,5 meter afstand

Examen annuleren
Een examen kan normaal gesproken tot 7 dagen voor de examendatum tegen administratiekosten worden gewijzigd.

Wij maken echter een uitzondering als je vanwege coronaklachten en/of quarantaine geen examen kunt doen. In dat geval kun je het examen tot aan het examenmoment (dus op de dag zelf, uiterlijk voor de starttijd van je examen) annuleren tegen administratiekosten. Neem hiervoor contact met ons op via klantenservice@associatie.nl.

Tot slot
Uiteraard blijft ook het handen schoonmaken met desinfectiegel bij binnenkomst verplicht en zullen de examenplekken iedere keer na gebruik ontsmet worden. We volgen de berichtgeving en adviezen vanuit de Rijksoverheid en het RIVM op de voet. Daarbij kan het nodig zijn om onze beslissing te herzien en hiernaar te handelen. Wij adviseren je om de e-mail en onze berichtgeving op de website en LinkedIn in de gaten te houden.

Laatste nieuws

 • 4 januari 2022

  Webinar: Hans Kennis – De inleiding tot het pensioenakkoord.

  De Associatie voor examinering organiseert op dinsdag 22 maart 2022 een webinar waarin het pensioen centraal staat. Dit webinar is bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de pensioenregeling.

 • 19 december 2021

  Update coronamaatregelen

  De overheid heeft bepaald dat er vanaf zondag 19 december een strengere lockdown van kracht is. De maatregelen hebben geen gevolgen voor examens. Met dit bericht willen we je nogmaals op de hoogte brengen van de bestaande regels.

 • 17 december 2021

  Opleiders-, docenten- en uitgeversbijeenkomst

  Op 8 februari 2022 (van 15:00 – 16:30 uur) staat er een online bijeenkomst gepland voor opleiders, docenten en uitgevers. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn. Het hoofdonderwerp is: “Zijn games de examentool van de toekomst?” Ben je er ook bij?

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!