Update coronamaatregelen per 6 november 2021

4 november 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De overheid heeft bepaald dat er vanaf zaterdag 6 november (weer) een aantal coronamaatregelen van kracht worden. Dit heeft ook gevolgen voor de examenafname op onze toetslocaties. Met dit bericht willen we je op de hoogte brengen van de bestaande en hernieuwde regels die vanaf a.s. maandag ingaan.

Mondkapjes weer verplicht

Per 8 november is het verplicht om een mondkapje te dragen bij binnenkomst en verplaatsing binnen het examencentrum. Zodra je zit, mag het mondkapje af. Hiermee volgen wij de richtlijnen die gelden voor het onderwijs. We verzoeken je vriendelijk om zelf een mondkapje mee te nemen. Let wel: het tonen van een coronatoegangsbewijs is dus niet nodig.

Wachtruimte en wachttijd

Wij adviseren je om maximaal 5 minuten voorafgaand aan het examen aanwezig te zijn. Je kunt na aanmelding plaatsnemen in de wachtruimte van het pand, waarbij het dringende advies geldt om 1.5 meter afstand te houden.

De overige basisrichtlijnen

Alle andere richtlijnen van het RIVM blijven van kracht. Dit betekent:

 • Kandidaten met ziekteverschijnselen kunnen géén examen doen, ook niet bij een negatieve test. Dit geldt ook voor hooikoortspatiënten.
 • Was vaak en goed je handen
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Schud geen handen
 • Houd altijd 1,5 meter afstand

Examen annuleren

Een examen kan normaal gesproken tot 7 dagen voor de examendatum tegen administratiekosten worden gewijzigd.

Wij maken echter een uitzondering als je vanwege coronaklachten en/of quarantaine geen examen kunt doen. In dat geval kun je het examen tot aan het examenmoment (dus op de dag zelf, uiterlijk voor de starttijd van je examen) annuleren tegen administratiekosten. Neem hiervoor contact met ons op via klantenservice@associatie.nl.

Tot slot

Uiteraard blijft ook het handen schoonmaken met desinfectiegel bij binnenkomst verplicht en zullen de examenplekken iedere keer na gebruik ontsmet worden. We volgen de berichtgeving en adviezen vanuit de Rijksoverheid en het RIVM op de voet. Daarbij kan het nodig zijn om onze beslissing te herzien en hiernaar te handelen. Wij adviseren je om de e-mail en onze berichtgeving op de website en LinkedIn in de gaten te houden.

Laatste nieuws

 • 19 mei 2022

  Webinar door Hans Kennis – Het pensioenakkoord: ‘Welke problemen worden opgelost en wat gaat er veranderen?’

  Op 4 oktober organiseert de Associatie voor Examinering een webinar over het pensioenakkoord ‘Welke problemen worden opgelost en wat er veranderen?’. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de pensioenregeling. Spreker is Hans Kennis. Dit webinar is voor werkgevers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur. En iedereen die niet dagelijks met pensioenen te maken heeft, maar er wel mee in aanraking komt.

 • 28 april 2022

  Webinar: Alexander Jansen – Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022 – Voorkomen is beter dan genezen!

  De Associatie voor Examinering organiseert op donderdag 29 september 2022 een webinar over Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022. De meest actuele ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht worden besproken en er worden praktische tips gegeven waar u in de praktijk direct mee aan de slag kunt. Uitgangspunt van de cursus is dat het beter is om juridische problemen te voorkomen, dan te genezen. Het webinar is bedoeld voor werkgevers en HR-professionals. Spreker is Alexander Jansen, advocaat en docent arbeidsrecht.  

 • 21 april 2022

  Klanttevredenheidsonderzoek opleiders 2022

  De Associatie voor Examinering wil de klantbeleving naar een hoger niveau brengen. In het eerste kwartaal van 2022 is er een klanttevredenheidsonderzoek uitgezet onder alle opleiders die opleiden voor de examens van de Associatie.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!