Update coronamaatregelen per 6 november 2021

4 november 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De overheid heeft bepaald dat er vanaf zaterdag 6 november (weer) een aantal coronamaatregelen van kracht worden. Dit heeft ook gevolgen voor de examenafname op onze toetslocaties. Met dit bericht willen we je op de hoogte brengen van de bestaande en hernieuwde regels die vanaf a.s. maandag ingaan.

Mondkapjes weer verplicht

Per 8 november is het verplicht om een mondkapje te dragen bij binnenkomst en verplaatsing binnen het examencentrum. Zodra je zit, mag het mondkapje af. Hiermee volgen wij de richtlijnen die gelden voor het onderwijs. We verzoeken je vriendelijk om zelf een mondkapje mee te nemen. Let wel: het tonen van een coronatoegangsbewijs is dus niet nodig.

Wachtruimte en wachttijd

Wij adviseren je om maximaal 5 minuten voorafgaand aan het examen aanwezig te zijn. Je kunt na aanmelding plaatsnemen in de wachtruimte van het pand, waarbij het dringende advies geldt om 1.5 meter afstand te houden.

De overige basisrichtlijnen

Alle andere richtlijnen van het RIVM blijven van kracht. Dit betekent:

 • Kandidaten met ziekteverschijnselen kunnen géén examen doen, ook niet bij een negatieve test. Dit geldt ook voor hooikoortspatiënten.
 • Was vaak en goed je handen
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Schud geen handen
 • Houd altijd 1,5 meter afstand

Examen annuleren

Een examen kan normaal gesproken tot 7 dagen voor de examendatum tegen administratiekosten worden gewijzigd.

Wij maken echter een uitzondering als je vanwege coronaklachten en/of quarantaine geen examen kunt doen. In dat geval kun je het examen tot aan het examenmoment (dus op de dag zelf, uiterlijk voor de starttijd van je examen) annuleren tegen administratiekosten. Neem hiervoor contact met ons op via klantenservice@associatie.nl.

Tot slot

Uiteraard blijft ook het handen schoonmaken met desinfectiegel bij binnenkomst verplicht en zullen de examenplekken iedere keer na gebruik ontsmet worden. We volgen de berichtgeving en adviezen vanuit de Rijksoverheid en het RIVM op de voet. Daarbij kan het nodig zijn om onze beslissing te herzien en hiernaar te handelen. Wij adviseren je om de e-mail en onze berichtgeving op de website en LinkedIn in de gaten te houden.

Laatste nieuws

 • 19 november 2021

  Webinar Grensoverschrijdende arbeid en belastingheffing

  De Associatie organiseert op donderdag 3 februari 2022 een webinar voor de werknemer en/of werkgever die binnen het financieel advieskantoor te maken hebben met werknemers die wonen of werken in het buitenland.

 • 16 november 2021

  Nieuw: examen Beroepscommunicatie voor salarisprofessional

  De Associatie voor Examinering heeft een examen ontwikkeld waarin de communicatieve vaardigheden in de beroepscontext van de salarisprofessional getoetst kan worden.

 • 15 november 2021

  Inzagemogelijkheden per 1 januari 2022

  Per 1 januari 2022 veranderen onze inzagemomenten.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!