Webinar Actualiteiten rondom grensoverschrijdend werken

7 december 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De Associatie voor Examinering organiseert op donderdag 20 april 2023 een webinar voor salarisadministrateurs, HR-medewerkers, advocaten, financieel adviseurs en fiscaal adviseurs, die te maken hebben met werknemers die grensoverschrijdend werken.

 • Welke wijzigingen zijn er voor grensoverschrijdende werknemers per 2023?
 • Wat zijn de gevolgen voor de belastingheffing en de sociale zekerheid als deze werknemer thuis werkt?
 • De 30%-regeling wordt binnenkort afgetopt. Wat betekent dat voor deze werknemers?

 

Inhoud webinar

Tijdens het webinar komen actuele ontwikkelingen aan de orde waar grensarbeiders, uitgezonden werknemers, expats en emigrerende pensionado’s mee te maken hebben.

Wetswijzigingen

De wetswijzingen die per 1 januari 2023 zijn ingegaan zullen worden besproken, zoals de wijzigingen in de 30%-regeling, de belastingheffing over werknemersopties en de toepassing anoniementarief.

Verdragswijzigingen en jurisprudentie

Uiteraard komen ook belangrijke wijzigingen van belastingverdragen (wijziging belastingverdrag met Duitsland) en ontwikkelingen in de jurisprudentie aan de orde.

Hybride en thuiswerken

Een aantal van de bovengenoemde onderwerpen hebben een duidelijke link met de belangrijkste ontwikkeling van deze tijd: het hybride werken. Wat zijn de internationale gevolgen voor de belastingheffing en sociale zekerheid van dit remote of thuiswerken?

Kortom: er komen veel actuele onderwerpen aan de orde. Het kan zijn dat zich tot april 2023 nog nieuwe ontwikkelingen voordoen. Die worden uiteraard ook meegenomen in dit webinar.

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Carlo Douven.

Mr. C.L.J.R. Douven (1959) is na zijn studie fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg gaan werken bij de Belastingdienst. De laatste 25 jaar heeft hij praktijkervaring opgebouwd met betrekking tot de belastingheffing van werknemers die grensoverschrijdend werken. Hij is specialist internationaal belastingrecht en sociale zekerheid en heeft ook veel ervaring in het verzorgen van cursussen en workshops. Carlo Douven is auteur van vele artikelen en boeken over deze boeiende materie.

Praktische informatie

 • Doelgroep: werkgevers, hr-professionals, adviseurs en medewerkers in de functie van salarisadministrateur.
 • Datum: donderdag 20 april 2023 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief € 150,00 excl. btw per persoon
 • Betaalmethode: via iDEAL of creditcard

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

💡Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie?
Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

Aanmelden voor het webinar
Maak een nieuw account aan of log in via bestaande inloggegevens. Aanmelden gaat vervolgens via ‘Inschrijven webinar’ onder ‘Acties’.

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 27 januari 2023

  Webinar Actualiteiten Sociale Zekerheid en Arbeidsmarkt

  De Associatie voor Examinering organiseert op maandag 20 maart 2023 een webinar omtrent alle actualiteiten binnen de sociale zekerheid en arbeidsmarkt. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs. Spreker is Marjol Nikkels, specialist in sociale zekerheid, arbeidsrecht en inkomensverzekeringen.

 • 24 januari 2023

  Webinar Sectorindeling, cao-toepassing en pensioenverplichting

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 30 mei 2023 een webinar waarin sectorindeling, cao en pensioenregelingen centraal staan. Spreker is specialist werkgeverszaken Roelof van Marrum. Met dit webinar kunnen salarisprofessionals hun kennis over dit onderwerp vergroten.

 • 12 januari 2023

  Webinar De do’s en don’ts van de werkkostenregeling

  De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 14 maart 2023 een webinar waarin de werkkostenregeling (WKR) centraal staat. Spreker is Jan-Bertram Rietveld, specialist arbeidsverhoudingen en fiscaliteit tussen werkgever en werknemer. 

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!