Webinar door Marjol Nikkels: Begeleiding van de langdurig zieke werknemer

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Rechten en plichten bij ziekte voor werkgever en werknemer

De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 6 september 2022 een webinar over de rechten en plichten bij ziekte voor werkgever en werknemer. Centraal staat de vraag: wat zijn de wettelijke kaders? Het webinar is bedoeld voor werkgevers en HR-professionals. Spreker is Marjol Nikkels, specialist in sociale zekerheid, arbeidsrecht en inkomensverzekeringen.

Kent u de rechten en plichten voor de werkgever en werknemer rond verzuim?
Weet u hoe UWV de re-integratie inspanningen beoordeelt?
Wat kunt u bijdragen aan een snelle activering van de zieke werknemer?
Wat kunt u doen als een werknemer niet of onvoldoende meewerkt aan re-integratie?
Welke afspraken maakt u na 104 weken ziekte?

Inhoud

De begeleiding van de langdurig zieke werknemer is niet eenvoudig. Als werkgever/HR-professional krijgt u met veel wet- en regelgeving te maken, ook als het gaat om re-integratie. Belangrijk daarbij is hoe u de werknemer op termijn weer kunt inzetten op een plek die past bij zijn of haar mogelijkheden en talenten. Marjol Nikkels, directeur CS Opleidingen is gespecialiseerd in het Casemanagement en kent als geen ander de belangrijke wet- en regelgeving. Ze neemt u tijdens het webinar ‘Begeleiding langdurig zieke werknemer’ graag mee in de wettelijke kaders voor werkgever en werknemer. In twee uur bespreekt zij de belangrijkste regelgeving en geeft zij u praktische tips. Na afloop ontvangt u ook het VeReFi Whitepaper Help een zieke werknemer, met handvatten voor het re-integratiebeleid.

Inhoud webinar:

●       Wetgeving rondom ziekte en re-integratie

●       Rechten en plichten voor werkgever en werknemer bij ziekte

●       Snelle activering van de werknemer

●       Belangrijke vragen aan de bedrijfsarts

●       Werkwijzer poortwachter: beoordeling re-integratieverslag door UWV

●       STECR Richtlijnen: arbeidstherapie en arbeidsconflict

●       Handvatten voor verzuim- en re-integratiebeleid

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Marjol Nikkels. Zij is directeur bij CS Opleidingen. Zij is landelijk bekend als dé specialist binnen de  sociale zekerheid en met name op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Ze legt complexe materie goed uit en zorgt ervoor dat u handvatten krijgt om dit meteen in het werkveld toe te passen.

Praktische informatie

 • Doelgroep: Werkgevers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur, verzuimcoördinator en/of HR-professional.
 • Datum: dinsdag 6 september 2022 van 15.00 uur tot 17.00 uur.
 • Tarief: € 125,00 excl. btw per persoon.

Heeft u interesse in dit webinar of wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

💡Tip: wilt u als organisatie een incompany webinar organiseren of meer informatie?
Stuur dan een e-mail naar Saskia Bresser-Stein s.bresser@associatie.nl

Direct aanmelden voor het webinar

Laatste nieuws

 • 29 juni 2022

  Bereikbaarheid Associatie op donderdag 7 juli

  Op donderdag 7 juli is de Associatie vanaf 16:00 uur telefonisch niet bereikbaar. Wij staan je vrijdag 8 juli vanaf 08:30 uur graag weer te woord.

 • 22 juni 2022

  Webinar door Marjol Nikkels: Begeleiding van de langdurig zieke werknemer

  Op dinsdag 6 september organiseert de Associatie voor Examinering een webinar over de rechten en plichten bij ziekte voor werkgever en werknemer. Centraal staat de vraag: wat zijn de wettelijke kaders? Het webinar is bedoeld voor werkgevers en HR-professionals. Spreker is Marjol Nikkels, specialist in sociale zekerheid, arbeidsrecht en inkomensverzekeringen.

 • 22 juni 2022

  Uitnodiging netwerkbijeenkomst Amersfoort

  De Associatie voor Examinering organiseert een fysieke netwerkbijeenkomst voor opleiders, docenten en uitgevers. Deze bijeenkomst vindt plaats in ons gebouw aan de Plotterweg 1 in Amersfoort op woensdag 12 oktober 2022 van 15:00 - 16:30 uur. Aansluitend is, onder het genot van een hapje en een drankje, gelegenheid voor netwerken. Het thema van de bijeenkomst is: Hoe werkt de Associatie aan een hoge kwaliteit van onafhankelijke examinering? Graag nodigen wij jullie uit om hierbij aanwezig te zijn.  

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!