Blijf nieuwsgiering en blijf leren!

Ik ben Piet Sportel en omschrijf mijzelf als een 65-jarige die nog steeds de nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen niet heeft verloren. Ik leer nog iedere dag. Dat is in mijn beroep als business consultant bij een groot contactcenter in Nederland ook wel nodig. Zo heb ik vorig jaar de opleiding tot professioneel bewindvoerder afgerond. Ik kan niet goed stilzitten en wil na mijn pensionering nog een maatschappelijke bijdrage leveren. Dat wil ik doen door samen met mijn vrouw een bedrijfje op te zetten voor bewindvoering en mentorschap.

Mijn vrouw vervult als verpleegkundige de mentorrol. Er zijn zoveel mensen die zich in deze complexe wereld niet zelf kunnen redden en daardoor in de problemen komen. Dat heeft gevolgen voor de rest van hun leven.

Een belangrijke stap die ik in mijn leven heb gezet, naast mijn werk als zelfstandige bewindvoerder, is dat ik meer wilde weten over boekhouding en wat daarbij komt kijken. De grootste uitdaging was de korte tijd. Ik had me tot doel gesteld dit binnen drie maanden af te ronden.

Ik ben trots dat dit is gelukt. Voor het eerst in mijn leven ben ik voor een 10 gegaan, en dat is gelukt! Met een 9,6 (afgerond een 10) ben ik geslaagd.

Wat mij motiveert om door te gaan is een intrinsieke drive. Ik moet altijd iets nieuws leren of weten. Ik ben altijd nieuwsgierig naar het hoe, wat, en waarom.

De meest waardevolle ontdekking die ik over mezelf heb gedaan, is dat ik veel verschillende dingen goed kan begrijpen en leren. Dit heb ik in mijn leven tot dusver op veel en diverse manieren gedaan, en ik vind het leuk om te doen. Wat ik anderen toewens in hun reis, is dezelfde nieuwsgierigheid die mij altijd heeft geleid. Blijf leren, er zijn zoveel leuke dingen om te weten en te kunnen. Je bent nooit klaar.

Ik kijk alweer uit naar iets nieuws 😊

Laatste blogs van kandidaten

  • Kandidaat

    12 augustus 2024

    Blijf nieuwsgiering en blijf leren!

    Piet Sportel over zijn behaalde Associatiediploma

  • Kandidaat

    29 juli 2024

    Belangrijke mijlpaal in mijn ontwikkeling als ICT-Ondernemer

    Jelle van der Pal over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

  • Kandidaat

    15 juli 2024

    Aan alle kandidaten wil ik zeggen: ga ervoor!

    Hanna Cherevash over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!