Leven lang ontwikkelen met webinars van de Associatie

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Onze webinars in 2022

Als professional wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten die spelen in jouw branche. Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Hier wil de Associatie voor Examinering graag een bijdrage aan leveren in de vorm van korte online kennissessies.

Door het hele jaar organiseert de Associatie daarom een aantal 2-uur durende webinars, waarin deelnemers worden bijgepraat over thema’s die bij hen spelen. Speciaal bedoeld voor werkgevers en werknemers die actief zijn op het gebied van salarisadministratie en HR-professionals. Kosten per webinar bedragen € 125,- p.p.

Hieronder staan de nieuwste webinars waar je je direct voor kunt inschrijven:

Webinar Actualiteiten Arbeidsrecht

Op dinsdag 15 november 2022 organiseert de Associatie voor Examinering een webinar waarin arbeidsrecht centraal staat. Dit webinar is bedoeld voor werkgevers, HR- en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor het arbeidsrecht. Caroline de Graaf is spreker van dit webinar en ze heeft haar eigen praktijk Arbeidsrecht De Graaf.

Meer informatie en aanmelden

Webinar door Hans Kennis - Het pensioenakkoord: ‘Welke problemen worden opgelost en wat gaat er veranderen?’

Op 4 oktober organiseert de Associatie voor Examinering een webinar over het pensioenakkoord ‘Welke problemen worden opgelost en wat er veranderen?’. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de pensioenregeling. Spreker is Hans Kennis. Dit webinar is bedoeld voor werkgevers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur. En iedereen die niet dagelijks met pensioenen te maken heeft, maar er wel mee in aanraking komt.

Meer informatie en aanmelden

Webinar Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022 – Voorkomen is beter dan genezen!

Op donderdag 29 september 2022 organiseert de Associatie voor Examinering een webinar over Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022. De meest actuele ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht worden besproken en er worden praktische tips gegeven waar u in de praktijk direct mee aan de slag kunt. Uitgangspunt van de cursus is dat het beter is om juridische problemen te voorkomen, dan te genezen. Het webinar is bedoeld voor werkgevers en HR-professionals. Spreker is Alexander Jansen.

Meer informatie en aanmelden

Webinar Grensoverschrijdende arbeid en sociale zekerheid

Op dinsdag 24 mei 2022 organiseren we een webinar voor de werknemer en/of werkgever die binnen het financieel advieskantoor te maken hebben met werknemers die wonen of werken in het buitenland. Het webinar is bedoeld voor Werkgevers, HR-medewerkers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur. Spreker is Carlo Douven en hij is specialist internationaal belastingrecht en sociale zekerheid.

Meer informatie en aanmelden

Samenwerking tussen Finance en Payroll Professionals door Alex Schrijver

Op dinsdag 17 mei organiseert de Associatie voor Examinering een webinar voor de werknemer vanuit de financiële administratie en de salarisadministratie. Het webinar is bedoeld voor werkgevers, HR-medewerkers, Finance medewerkers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur. Het webinar wordt verzorgd door Alex Schrijver. Hij is een loon- en implementatieadviseur en ruim 35 jaar actief op het gebied van personeel en salaris.

Meer informatie en aanmelden

Webinar: Hans Kennis - De inleiding tot het pensioenakkoord.

Op dinsdag 22 maart 2022 organiseren we een webinar waarin het pensioen centraal staat. Dit webinar is bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de pensioenregeling. De spreker tijdens dit webinar is Hans kennis. In zijn dagelijks werk adviseert Hans werkgevers en ondernemingsraden.

Meer informatie en aanmelden

Webinar Grensoverschrijdende arbeid en belastingheffing

Op donderdag 3 februari 2022 organiseren we een webinar voor de werknemer en/of werkgever die te maken heeft met werknemers die wonen of werken in het buitenland. Met o.a. internationale aspecten in de loonbelasting, belastingverdragen en de 30%-regeling voor ingekomen werknemers. Het webinar wordt verzorgd door mr. Carlo Douven.

Meer informatie en aanmelden

Webinar Begeleiding van de langdurig zieke werknemer

Op maandag 24 januari 2022 organiseren we een webinar over de rechten en plichten bij ziekte voor werkgever en werknemer. Centraal staat de vraag: wat zijn de wettelijke kaders? Het webinar is bedoeld voor werkgevers en HR-professionals. Spreker is Marjol Nikkels, specialist in sociale zekerheid, arbeidsrecht en inkomensverzekeringen.

Meer informatie en aanmelden

Opleiders-, docenten- en uitgeversbijeenkomst

Steeds meer bedrijven zien het belang van zogenaamde social skills. Denk hierbij aan eigenschappen als samenwerken, presenteren en adviseren. De Associatie heeft een nieuw examen ontwikkeld om die social skills te examineren: Beroepscommunicatie VPS® niveau 5.

Woensdag 6 april organiseert de Associatie voor Examinering van 13:00 – 15:00 uur een online informatiesessie over dit nieuwe examen. De bijeenkomst is bestemd voor opleiders, docenten en uitgevers.

Meer informatie en aanmelden

Eerdere webinars

Ook in 2021 organiseerden wij webinars over diverse actuele thema’s. Hieronder een overzicht van de onderwerpen die aan bod zijn gekomen.

  • Het nieuwe pensioenstelsel
  • Opfrisbeurt sociale zekerheid
  • Auto van de zaak: lust of last
  • Wet arbeidsmarkt (WAB)

Wil jij als organisatie een incompany webinar organiseren, dan is mogelijk met alle titels die hier genoteerd staan. Neem hiervoor contact op met Saskia Bresser-Stein, accountmanager van de Associatie, via s.bresser@associatie.nl of 06 154 170 79.

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste webinars en andere actualiteiten? Volg ons dan op LinkedIn.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!