Leven lang ontwikkelen met webinars van de Associatie

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Onze webinars in 2022

Als professional wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten die spelen in jouw branche. Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Hier wil de Associatie voor Examinering graag een bijdrage aan leveren in de vorm van korte online kennissessies.

Door het hele jaar organiseert de Associatie daarom een aantal 2-uur durende webinars, waarin deelnemers worden bijgepraat over thema’s die bij hen spelen. Speciaal bedoeld voor werkgevers en werknemers die actief zijn op het gebied van salarisadministratie en HR-professionals. Kosten per webinar bedragen € 125,- p.p.

Hieronder staan de nieuwste webinars waar je je direct voor kunt inschrijven:

Webinar Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022 – Voorkomen is beter dan genezen!

Op donderdag 29 september 2022 organiseert de Associatie voor Examinering een webinar over Ontwikkelingen arbeidsrecht 2022. De meest actuele ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht worden besproken en er worden praktische tips gegeven waar u in de praktijk direct mee aan de slag kunt. Uitgangspunt van de cursus is dat het beter is om juridische problemen te voorkomen, dan te genezen. Het webinar is bedoeld voor werkgevers en HR-professionals. Spreker is Alexander Jansen.

Meer informatie en aanmelden

Webinar Het pensioenakkoord: ‘Welke problemen worden opgelost en wat gaat er veranderen?’

Op dinsdag 4 oktober 2022 organiseert de Associatie voor Examinering een webinar over het pensioenakkoord ‘Welke problemen worden opgelost en wat er veranderen?’. Bedoeld voor werkgevers en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de pensioenregeling. Spreker is Hans Kennis. Dit webinar is bedoeld voor werkgevers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur. En iedereen die niet dagelijks met pensioenen te maken heeft, maar er wel mee in aanraking komt.

Meer informatie en aanmelden

Actualiteitenwebinar Belastingplan 2023 en arbeidsmarkt

Op dinsdag 18 oktober 2022 organiseert de Associatie voor Examinering een webinar over het Belastingplan 2023 en alles wat u moet weten om goed voorbereid het nieuwe jaar in te gaan. Bestemd voor medewerkers van financiële en/of juridische advieskantoren en medewerkers die werken op de financiële -, personeels- of salarisadministratie en hiermee te maken hebben. Bent u aanwezig?

Meer informatie en aanmelden

Webinar opfrisbeurt vakkennis sociale zekerheid

De Associatie voor Examinering organiseert op dinsdag 8 november een webinar over socialezekerheidswetgeving: wat zijn de plannen voor de hervorming van de arbeidsmarkt en het oplossen van de hardheden in de WIA? In twee uur geeft spreker Marjol Nikkels u een opfrisbeurt om de vakkennis over sociale zekerheid weer actueel en snel paraat te hebben, bijvoorbeeld als er een lastige vraag komt. Bedoeld voor werkgevers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur en HR-professionals.

Meer informatie en aanmelden

Webinar Actualiteiten Arbeidsrecht

Op dinsdag 15 november 2022 organiseert de Associatie voor Examinering een webinar waarin arbeidsrecht centraal staat. Dit webinar is bedoeld voor werkgevers, HR- en salarisadministrateurs die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor het arbeidsrecht. Caroline de Graaf is spreker van dit webinar en ze heeft haar eigen praktijk Arbeidsrecht De Graaf.

Meer informatie en aanmelden

Webinar opvolging Prinsjesdag: Wat zijn de gevolgen voor de loonadministratie?

Op dinsdag 22 november organiseert de Associatie voor Examinering een actualiteitenwebinar waarin Prinsjesdag 2022 centraal staat. Zeker dit jaar speelt de actualiteit een grote rol. Denk hierbij aan de financiële gevolgen van corona en de gestegen lasten. De hoop ligt bij een compensatie voor de werknemer en een mogelijke lastenverlichting voor de werkgever. Wat kunnen we verwachten? Het webinar wordt gegeven door Alex Schrijver en is bedoeld voor werknemers in de financiële administratie en de salarisadministratie.

Meer informatie en aanmelden

Webinar grensoverschrijdende arbeid en pensioen

Op dinsdag 29 november 2022 organiseert de Associatie voor Examinering een webinar voor de werknemer die binnen het financieel advieskantoor te maken hebben met werknemers die wonen of werken in het buitenland. Dit webinar is bedoeld voor pensioen- en belastingadviseurs, financiële planners, werkgevers, HR-medewerkers en medewerkers in de functie van salarisadministrateur. Carlo Douven is spreker van dit webinar en hij is specialist internationaal belastingrecht en sociale zekerheid.

Meer informatie en aanmelden

Fysieke opleiders-, docenten- en uitgeversbijeenkomst

De Associatie voor Examinering organiseert op woensdag 12 oktober 2022 (van 15:00 – 16:30 uur) een fysieke netwerkbijeenkomst en dit vindt plaats aan de Plotterweg 1 in Amersfoort. Deze bijeenkomst is voor opleiders, docenten en uitgevers. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn. De hoofdvraag is: Hoe komen examenvragen en examenprogramma’s tot stand?

Meer informatie en aanmelden

Eerdere webinars

Ook in 2021 organiseerden wij webinars over diverse actuele thema’s. Hieronder enkele onderwerpen die aan bod zijn gekomen.

  • Het nieuwe pensioenstelsel
  • Auto van de zaak: lust of last
  • Wet arbeidsmarkt (WAB)

Wil jij als organisatie een incompany webinar organiseren, dan is mogelijk met alle titels die hier genoteerd staan. Neem hiervoor contact op met Saskia Bresser-Stein, accountmanager van de Associatie, via s.bresser@associatie.nl of 06 154 170 79.

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste webinars en andere actualiteiten? Volg ons dan op LinkedIn.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!