Voorbeeldexamens

Wil je je goed voorbereiden op het examen? Download dan onze voorbeeldexamens. Deze geven je een indruk van de stijl en de vraagsoorten die je tijdens jouw examen kunt verwachten.

  • Ga naar ‘Mijn Associatie’ rechts bovenin de pagina. 
  • Nog geen account? Na een eenmalige registratie kun je inloggen in jouw eigen account. Eenmalig registreren kan op deze pagina of klik op ‘Inloggen’. 
  • Na registratie ontvang je een e-mail met een link om jouw account te activeren. Hierna kun je direct alles online regelen zoals inschrijven voor een examen of voorbeeldexamens downloaden. 
  • Voorbeeldexamen downloaden? Log in en kijk in onze webshop welke voorbeeldexamens er beschikbaar zijn. Deze kun je gratis downloaden.
  • Selecteer de desbetreffende Diplomalijn, het Diploma en Examen. De beschikbare voorbeeldexamens zijn direct te downloaden. 
  • Let op! Zie je geen voorbeeldexamens? Even geduld, de pagina is vermoedelijk nog aan het laden.  
  • Let op! Kun je het desbetreffende examen niet selecteren? Mogelijk werk je met een verouderde browser. Update de browser of gebruik een andere browser. 

Demo-examen
Bij een online examen worden open en gesloten vragen gebruikt. Een gesloten vraag wordt vaak gezien als een synoniem voor multiple choicevraag. Met gesloten vragen zijn echter meer variaties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een sleepvraag of een rangschikvraag. 

We kunnen ons voorstellen dat het fijn is om in een digitale omgeving voorafgaand aan het examen te oefenen met de verschillende vraagsoorten. De verschillende vraagsoorten kun je vinden in het  demo-examen. Hiermee ben je goed voorbereid op de verschillende vraagsoorten in het examen. 

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!