"Als levenslange leerling stel ik mezelf geen limiet aan wat ik weet en denk te kunnen."

28 augustus 2023

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Medylyn Masajo over diploma Financieel assistent

Ik ben Medylyn Masajo. Ik kom van de Filippijnen en woon al 7 jaar in Nederland. Ik ben spontaan, ijverig, leergierig en ik  ben altijd enthousiast om iets nieuws te leren.

In de Filippijnen heb ik mijn diploma gehaald om docent te zijn op de middelbare school. Maar toen ik in Nederland kwam, kon ik helaas mijn beroep niet uitoefenen. In 2019 vroegen ze me om te helpen met de financiën bij mijn kerkelijke groep. Ook al heb ik geen les gehad in financiën, ik weet er wel iets van door training en dingen die ik eerder heb gedaan.

De grootste uitdaging voor mij was de Nederlandse taal, alle boekhoudkundige termen, nieuwe boekhoudsoftware en het boekhoudsysteem.

Ondanks mijn baan heb ik de Financieel Assistent opleiding van de Associatie afgerond en het ging goed. (Het diploma Financieel Assistent bestaat uit het examen Basiskennis Boekhouden (BKB®) en het examen Basiskennis Calculatie (BKC®).) Dat gaf me zelfvertrouwen. Ik ben God en de mensen om me heen dankbaar die me hebben geholpen.

Ik vind het fijn om altijd te blijven leren. Ik heb geleerd dat als ik enthousiast blijf om te leren, of dat nu op school is of door dingen te doen, dat me helpt om beter te worden en meer te kunnen. Leren is zelfs een goede manier om bij te blijven in een wereld die snel verandert. Momenteel leer ik verder voor het Praktijk Diploma Boekhouden (PDB®). Wat ik anderen toewens op hun reis is: ‘Beperk jezelf niet in het ontwikkelen van je vaardigheden en capaciteiten en ontdek waartoe je in staat bent’.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  26 februari 2024

  Na bijna 20 jaar geen opleiding durven te starten heb ik vorig jaar tóch de stap gezet

  Tessa Koeman – Schram over haar behaalde Associatie Nemas diploma

 • Kandidaat

  12 februari 2024

  Je bent nooit te oud om te leren

  Leontina ter Smitten over haar behaalde PDL® diploma

 • Kandidaat

  30 januari 2024

  De module loonheffingen was spannend, maar ik heb het met vlag en wimpel doorstaan!

  Jacqueline Hetkämper over Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!