“Begin gewoon aan die opleiding. Je kunt meer dan je denkt!”

13 december 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Miranda van Gruijthuijsen over PDL®

Mijn naam is Miranda van Gruijthuijsen en ik ben 49 jaar. Inmiddels ben ik ruim 26 jaar werkzaam als administratief medewerkster bij Chemetall in Oss. De aanleiding om de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) te gaan volgen, was een trieste. Mijn directe collega, die hoofdzakelijk de loonadministratie voor haar rekening nam, werd ernstig ziek en kwam te overlijden. Toen werd aan mij gevraagd of ik haar werkzaamheden wilde overnemen en daarvoor de opleiding PDL® wilde gaan volgen.

Begin 2020 heb ik mij ingeschreven voor de drie modules van deze opleiding. Vol enthousiasme startte ik in maart met de module Personeel, Organisatie & Communicatie (POC).

Nou, dat enthousiasme werd al snel minder. Tijdens de online lessen zei ik namelijk per ongeluk weleens dat het een ‘cursus’ was, waarna de docent boos reageerde. En ze had gelijk: het is geen cursus, maar een serieuze opleiding!

In 2020 heb ik de modules Loonheffingen en POC gehaald en begin 2021 ben ik voor de tweede keer begonnen aan de module Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid. Ik had netjes alle online lessen gevolgd, maar door privé omstandigheden kwam het er niet van om een examen in te plannen. Toen ik privé de boel weer aardig op de rit had, dacht ik: “En nu zál ik ook nog die derde module halen!”

Op 25 oktober heb ik een poging gewaagd en tot mijn grote verbazing heb ik het examen gehaald! Weliswaar met een magere zes, maar het diploma is in de pocket en ik ben er ontzettend trots op dat het mij gelukt is!

Naast je werk en je gezin, moet je aardig wat tijd vrij kunnen maken om het tempo bij te houden. Tussen de modules zit maar een korte tijd om alles met een positief resultaat af te kunnen ronden. Voor mij ging het te snel. Mijn tip is dan ook: schrijf je in per module en rond deze af voordat je aan een nieuwe module begint.

Tot slot een laatste aanmoediging aan iedereen die een opleiding overweegt: Begin er gewoon aan, ook al lijkt het onmogelijk. Uiteindelijk kun je meer dan je denkt!

Laatste blogs van kandidaten

  • Kandidaat

    8 april 2024

    Een traineeship biedt een unieke kans om het payrollvak te starten en je doelen te behalen!

    Ceona Best over haar traineeship bij SD Worx Bood

  • Kandidaat

    25 maart 2024

    Opleiding tot salarisadministrateur bij SD Worx: de theorie meteen in de praktijk brengen

    Linda Kool en Ceona Best van SD Worx over Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

  • Kandidaat

    11 maart 2024

    Niets is onmogelijk als je een doel en een droom hebt!

    Oksana Zviahintseva over haar behaalde Associatie-examen

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!