De keuze om te starten in de salarisadministratie is er één waar ik nog geen moment spijt van heb gehad

Mijn naam is Anneloes Verhage, 26 jaar en ik ben sinds de zomer van 2021 werkzaam als Loonadministrateur bij Scab Accountants en Adviseurs in Tilburg. Hier ben ik zonder enige ervaring gestart na een studie Applied Mathematics en een aantal banen als leidinggevende in de horeca. Afgelopen maand heb ik mijn diploma voor de Vakopleiding Payroll Services in ontvangst mogen nemen.

Van jongs af aan ben ik graag bezig met cijfers, mensen en analyseren. Ik ben altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging en blijf mezelf graag ontwikkelen. Mijn vader is voor mij een inspirerend persoon, en door hem ging ik mezelf de vraag stellen of ik mij in een ander vakgebied beter zou kunnen ontwikkelen. Het zaadje was geplant en ik besloot te starten met het Traineeship loonadministratie en advies bij Scab. Hiermee zette ik 1 stap terug, om er hierna weer 2 (en veel meer) vooruit te kunnen zetten.

Samen met 4 collega’s startte ik in 2022 met de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®). De studie verliep vlot en was erg goed te combineren met werk. Na het afronden van mijn opleiding PDL® ben ik gestart met de opleiding Vakopleiding Payroll Services (VPS®). Een aantal collega’s waren in 2022 met VPS® gestart. Ik besloot in maart de lessen van het voor hun laatste vak Arbeidsrecht mee te volgen. Het examen Arbeidsrecht behaalde ik in juli, aangezien ik graag op mijn eigen manier en tempo studeer besloot ik de overige vakken niet klassikaal te volgen, maar met zelfstudie. Zo behaalde ik afgelopen maand mijn laatste vak en heb ik mijn diploma voor de Vakopleiding Payroll Services in ontvangst mogen nemen. Bij Scab heb ik altijd de vrijheid gehad om op mijn eigen manier en tempo te studeren, wat motiverend werkt. Het is leuk om te merken dat de onderwerpen van de vakken veel terugkomen bij vragen van klanten en collega’s. Door de diepgang van de studie VPS® kan ik makkelijk verbanden leggen tussen verschillende vraagstukken. Deze studies maken mij een completer loonadministrateur en hier ben ik trots op.

De keuze om te starten in de Salarisadministratie is er een waar ik nog geen moment spijt van heb gehad. De studies zijn erg goed te combineren met werk, en erg fijn om de kennis gelijk toe te kunnen passen in de praktijk. Voor mij was mijn vader altijd een inspiratiebron, dat hij op de leeftijd van 60+ nog zijn doctoraat heeft behaald heeft me altijd geleerd dat je nooit te oud bent om te leren. Ik hoop dat mensen die dit lezen geïnspireerd raken door dit verhaal en besluiten zichzelf uit te dagen en te ontwikkelen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd!

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!