“Door deze studie te volgen, werk ik aan een mogelijke carrièreswitch”

9 januari 2023

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Hans Misset over het diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Mijn naam is Hans Misset. Kortgeleden heb ik mijn Associatiediploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) behaald. Daar ben ik erg trots op en is de eerste stap in mijn opleidingsplan.

Op dit moment werk ik met veel plezier bij Nationale Nederlanden als klantmanager. Door automatisering en andere ontwikkelingen is de kans groot dat mijn functie in de toekomst onder druk komt te staan. Of dat de invulling ervan gaat wijzigen. Gelukkig is er bij mijn werkgever veel aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Zij bieden veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Deze kans heb ik dan ook met beide handen gegrepen! Als eerste ben ik gestart met een loopbaancoach. De uitkomst daarvan was voor mij geen hele grote verrassing. Het werkveld van  Finance heeft namelijk vooral mijn interesse. Op basis van die uitkomst ben ik mij gaan verdiepen in de diverse functies die mogelijk zijn. Financial controller sprak mij daarbij erg aan. Dit vanwege de combinatie van het cijfermatige en het communicatieve aspect. De opleiding die hierbij het beste aansloot was SPD-MBA. En daar heb ik nu dus mijn MBA-deel voor behaald.

Door deze studie te volgen, werk ik aan een mogelijke carrièreswitch. Aan de ene kant is het lastiger, omdat ik geen ervaring heb vanuit de praktijk. Aan de andere kant leer ik juist heel veel nieuwe dingen en dat is zeer inspirerend. Elke module zorgt voor een verbreding van mijn kennis.

Wat ik wil meegeven aan lezers van dit blog is dat de wereld om ons heen verandert. En daar heb je soms helemaal geen invloed op. Ga dan niet bij de pakken neerzitten, maar neem het heft zelf in handen. Als je wilt is er een heleboel te bereiken!

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  24 april 2023

  “Ik haalde kracht uit een moeilijke tijd om verder te gaan en behaalde succes!”

  Ilse Kramer over het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

 • Kandidaat

  10 april 2023

  “Ik had bij alle drie de modules de volgende dag al de uitslag van mijn examen”

  Harriët Kwak over het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

 • Kandidaat

  27 maart 2023

  “Deze studie heeft me meer zelfvertrouwen en veel inzichten opgeleverd”

  Asli Impraim over het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB©)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!