“Geen doel is te ver als je passie hebt voor wat je doet!”

7 februari 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Marijke Kroeze over Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

Ik ben Marijke Kroeze, 25 jaar en woon samen met mijn vriend in het mooie Donderen, een dorp in Drenthe. Ik werk nu ongeveer zeven jaar op de P&O afdeling van een Drentse gemeente. Het is heel leuk en uitdagend werk en elke dag leer ik opnieuw weer. Nieuwe dingen leren vind ik leuk, dus toen ik de kans kreeg om me verder te ontwikkelen heb ik deze met beide handen aangepakt. In februari 2021 heb ik me ingeschreven voor de studie Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®). Ook dit was een uitdaging en in maart 2021 ben ik begonnen.

In plaats van klassikale lessen moesten we ons allemaal op afstand, thuis aan de keukentafel of in het thuiswerkkantoor, de stof eigen maken met behulp van de docenten. Ik volgde de avondopleiding en elke woensdag van 19.00 tot 22.00 uur lessen volgen was best wel pittig! Ook de docenten verdienen hiervoor een compliment. Hoe leg je dingen uit op afstand, hoe blijf je boeiend? In mijn ogen hebben ze dit goed gedaan.

In juni heb ik vlot na de laatste les het examen Loonheffingen gedaan. De stof was pittig en tegenover mij lag het handboek van de Belastingdienst. Die heb ik heel wat doorgespit en ontelbare plakkertjes zaten erin. Wanneer ben je klaar voor een examen? De docent zei me; gewoon het examen inplannen en gaan. Gelukkig kreeg ik de dag erop direct een positieve uitslag en had ik de eerste module gehaald. Dat geeft je een energie zeg!  Op naar de volgende, maar eerst kon ik genieten van de zomer.

In september begon de tweede module Personeel, Organisatie en Communicatie, een hele andere module dan de eerste. Op een koude, regenachtige dinsdagochtend heb ik examen gedaan in Assen en ook met een positief resultaat afgerond. Twee weken na de laatste les van de tweede module stond de laatste module al voor de deur. Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid. Ik had echt veel zin in deze module. Ik vind Arbeidsrecht en de wetten rond Sociale Zekerheid erg interessant. Op 6 december mocht ik het laatste examen doen. Ik heb het allemaal zo gepland dat ik voor de kerst klaar wilde zijn. Met spanning naar Assen, in de auto de laatste dingen nog eens doornemen in mijn hoofd met de radio op de achtergrond. Op de parkeerplaats de laatste aantekeningen bekijken en dan moet je toch gaan! En ja! Ook dit examen heb ik gehaald. Met drie positieve resultaten heb ik mijn diploma PDL® gehaald!

Ik heb een fijn studiejaar gehad, veel nieuwe dingen geleerd, nieuwe mensen leren kennen en ik ben erachter gekomen dat als je hard werkt, het lukt! En daar ben ik trots op. Geen doel is te ver als je passie hebt voor wat je doet!

Ik wil iedereen bedanken voor het afgelopen jaar. Mijn werkgever voor deze kans en de docenten voor de lessen. Twijfel jij of je deze opleiding wilt volgen? Twijfel niet te lang, schrijf je in, maak voor jezelf een goede planning en dan kan ook jij deze opleiding met een positief resultaat afronden!

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!