"Geloof en investeer in jezelf en je toekomst."

8 maart 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Chantal van Holland over Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®).

Mijn naam is Chantal van Holland en ik ben al jaren werkzaam als gastouder. Al lange tijd wilde ik iets anders gaan doen, maar had veel twijfels over wat dan en waar te beginnen. Ik heb veel beroepstesten gedaan en nagedacht, met altijd financieel en administratief als uitkomst.

Zo kwam het dat ik in 2019 eindelijk de knoop doorhakte en koos voor het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®). Al snel hierna behaalde ik met goed resultaat de examens Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid en Loonheffingen. De module Personeel, Organisatie en Communicatie liep onder andere door COVID-19 vertraging op, maar in 2021 voelde ik dat het echt tijd was om dit examen ook te doen. De dag voor kerst deed ik het laatste examen en nog voor het einde van het jaar hoorde ik dat ik mét het diploma het nieuwe jaar in kon. Wat een euforie!

De grootste uitdaging was het combineren van de studie met mijn pasgeboren baby (mei 2020) en mijn huidige werk, dit was dan ook gelijk het meest spannende. Want een vak leren waar je in de praktijk niet mee in aanraking komt, maakt het allemaal een stukje ingewikkelder. De grootste uitdaging van nu zal het werken worden, want bij mijn nieuwe baan kom ik binnen met een ontzettend mooi diploma, maar zonder praktijkervaring. Echter geeft dit me alleen maar meer motivatie, want het diploma geeft aan dat ik de materie ken.

Mijn droom is om te werken op een financieel kantoor. Ik wil mijzelf graag verder ontwikkelen en blijven groeien. En wow: binnen een maand na het behalen van mijn diploma zijn mij een aantal banen aangeboden en denk ik mijn nieuwe werkgever al gevonden te hebben!

De belangrijkste boodschap die ik kan geven: heb je twijfels, probeer het. Geloof en investeer in jezelf en je toekomst.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!