“Het is nooit te laat om eens een andere richting te bewandelen!”

16 januari 2023

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Ilhan Yalcin over het Associatiediploma Financieel Assistent

Mijn naam is Ilhan Yalcin en ik ben in het dagelijkse leven IT Manager bij Vicoma Consultancy & Engineering. Mijn vrouw is in 2022 een eigen winkeltje begonnen, een gemakswinkel. Dit was voor haar een grote stap. Zo’n stap maak je omdat je ergens gedreven in bent. Er komen echter altijd componenten bij waar je (nog) niet goed in bent. Ze heeft mij gevraagd haar te helpen bij het maken van deze grote stap door haar te ondersteunen bij de financiële activiteiten. Denk aan in- en verkoop, maar ook aan de boekhouding om ervoor te zorgen dat ze weet waar ze staat met haar winkel.

Mijn kennis op dit vlak was voldoende, maar om zeker te zijn dat ik alles juist zou doen, heb ik besloten om hiervoor de NHA opleiding Financieel Assistent te volgen. Voor mij was dit zeer uitdagend aangezien ik de laatste jaren niet een echte studie had gedaan en omdat dit niet direct mijn vakgebied is. Het was dan ook in het begin een uitdaging om een goed schema te hebben om deze opleiding te kunnen volgen. Ik had uiteraard wel de motivatie om mijn vrouw te kunnen ondersteunen bij het financiële stuk van haar winkel.

Mijn doelstelling was dan ook om de opleiding in 2022 af te ronden en de daarbij behorende examens te halen. Ik ben er trots op dat dit mij gelukt is. Gedurende de opleiding merkte ik al direct dat ik er de vruchten van plukte bij het bijhouden van de boekhouding van het winkeltje.

Ten slotte wil ik anderen de boodschap meegeven dat het nooit te laat is om eens een andere richting te bewandelen. Als vervanging van je huidige rol, maar misschien ook als aanvulling op wat je al doet. Ik heb gezien dat de opleiding die ik gevolgd heb, mij ook helpt in het begrijpen van de cijfers van mijn IT-afdeling. Het is dus altijd goed om jezelf scherp te houden en dat kun je alleen doen als je voor jezelf een goed doel en daaraan gekoppeld pad uitstippelt.

Ik wens iedereen heel veel succes en met name plezier in het volgen van een opleiding en het behalen van het daaraan gekoppelde diploma!

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!