"Het PDL®-diploma gaf een ongelofelijke boost aan mijn werk"

15 juni 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Hedwig Akkerman

Zeven jaar geleden startte ik als Medewerker Personeels- en Salarisadministratie bij Schaap Holland BV. Een familiebedrijf dat ik de afgelopen jaren heb zien groeien en waar een volgende stap in de professionalisering op het gebied van de salarisadministratie kon worden gemaakt.

In het verleden heb ik een agrarische hbo-opleiding afgerond en daarna deed ik 10 jaar ervaring op met het werven en plaatsen van personeel. Eenmaal aan de slag bij Schaap Holland wilde ik me nog verder specialiseren, zo ook op het gebied van de salarisadministratie.

Samen met onze financial controller, de financiële afdeling en de HR-adviseur, kijken we elke werkdag hoe bijvoorbeeld de personeels- en salarisadministratie voor bedrijf én werknemer nog beter kan. Als team liepen we er tegenaan dat we niet goed wisten waar we de juiste informatie konden vinden, binnen de vele wetten en rechten die er gelden.

Dit leidde ertoe dat ik vorig jaar via mijn werkgever de opleiding voor PDL® (Praktijkdiploma Loonadministratie) bij opleider Markus Verbeek Praehep ben gaan doen. Ik ben moeder van drie kinderen en zag ertegenop om naast mijn drukke gezin en baan een opleiding te volgen. Met de jongste naar de basisschool, leek het mij het juiste moment om te starten.

De coronacrisis hielp helaas niet mee, want klassikaal les volgen was er niet bij. Daarbij kwam er halverwege de opleiding een lockdown waarbij we met het hele gezin thuis kwamen te zitten, een hele uitdaging om dan bij de les te blijven. Door bijna elke avond een uurtje te lezen of opdrachten te maken, kon ik op schema blijven. Ik vond het achteraf pittig, maar toch goed te doen.

De opleiding heb ik in één keer mogen behalen, dat gaf een goed gevoel. PDL® is erg breed en heeft veel raakvlakken met zowel HR, als ook de financiële en salarisadministratie. De inhoud van de opleiding sloot een-op-een aan op mijn werkzaamheden, veel was heel herkenbaar en direct toepasbaar.

Doordat ik nu weet waar ik de juiste informatie kan vinden, heb ik dagelijks relevante kennis paraat. Dit geeft een ongelofelijk leuke boost aan mijn werk, ik bekijk zaken met een andere, scherpere blik en kan daardoor beter advies geven aan zowel mijn werkgever als mijn (directe) collega’s. En daar profiteren zowel ik als mijn werkgever van. Ik ben nog lang niet uitgeleerd!

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!