Het vinden van de juiste balans maakt dat elk doel haalbaar is.

15 maart 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Kim Hesselink over Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

Mijn naam is Kim Hesselink, 31 jaar en ik woon in Rossum (Twente). Onlangs heb ik mijn Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) behaald bij de Associatie voor Examinering. Dit is mijn tweede diploma dat ik hier behaald heb, hiervoor volgde ik de cursus Basiskennis Boekhouden (BKB®).

Deze cursussen ben ik gestart omdat mijn vriend voor zichzelf begon als zzp’er in de installatietechniek. Ik wil hem graag ondersteunen met zijn administratie, maar daar wist ik op dat moment nog niet veel van af. Na wat zoeken op het internet kwam ik terecht bij de cursus BKB®. Deze cursus leek me perfect, het zou me namelijk maar één avond in de week kosten en een dag aan thuisstudie. Dat leek me goed te combineren met mijn (toen nog) fulltime baan in de horeca. Uiteindelijk best pittig, maar goed te doen. Het vinden van de juiste balans maakt dat elk doel haalbaar is.

Nadat ik mijn BKB® behaald had, vond ik het hele boekhouden steeds interessanter worden. Dus ik besloot verder te gaan voor het Praktijkdiploma Boekhouden. Dit diploma bestaat uit drie modules, financiering, kostencalculatie en bedrijfsadministratie. Hierdoor leerde ik wat er werkelijk gebeurt als ik me bezig zou houden met de boekhouding.

Inmiddels heb ik mijn diploma PDB® behaald en werk ik met veel plezier op de administratie van Loohuis installatietechnieken.

Laatste blogs van kandidaten

  • Kandidaat

    25 maart 2024

    Opleiding tot salarisadministrateur bij SD Worx: de theorie meteen in de praktijk brengen

    Linda Kool en Ceona Best van SD Worx over Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

  • Kandidaat

    11 maart 2024

    Niets is onmogelijk als je een doel en een droom hebt!

    Oksana Zviahintseva over haar behaalde Associatie-examen

  • Kandidaat

    26 februari 2024

    Na bijna 20 jaar geen opleiding durven te starten heb ik vorig jaar tóch de stap gezet

    Tessa Koeman – Schram over haar behaalde Associatie Nemas diploma

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!