“Ik ben erachter gekomen dat je meer kan dan je denkt”

1 februari 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Margriet Bouma over Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

Mijn naam is Margriet Bouma. Ik ben 33 jaar, ik ben getrouwd en ik heb 3 kinderen. Ik werk als administratief medewerker bij Boomrooierij Terpstra. Het is een klein bedrijf en daarom heb je brede kennis nodig. Ik doe onder andere de financiële administratie, personeelszaken en veel op het gebied van veiligheid en de certificering daarvan. Ik heb de opleiding HBO Personeel en Arbeid AD gedaan, maar ik miste toch nog veel kennis op het gebied van financiën.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en ik heb me daarom opgegeven voor de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®). Ik werk veel thuis en dan is het ook leuk om met medecursisten te praten over je vak. De opleiding bestond uit drie verschillende modules en na iedere module een examen. Als ik dan een examen gehaald had, gaf dat weer nieuwe energie en extra motivatie voor de volgende module.

Ik ben erachter gekomen dat je meer kan dan je denkt. Je kan een opleiding doen, terwijl je een baan hebt, kinderen en een huishouden. Daar ben ik trots op. In de toekomst wil ik graag nog de opleiding MBA doen.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  26 februari 2024

  Na bijna 20 jaar geen opleiding durven te starten heb ik vorig jaar tóch de stap gezet

  Tessa Koeman – Schram over haar behaalde Associatie Nemas diploma

 • Kandidaat

  12 februari 2024

  Je bent nooit te oud om te leren

  Leontina ter Smitten over haar behaalde PDL® diploma

 • Kandidaat

  30 januari 2024

  De module loonheffingen was spannend, maar ik heb het met vlag en wimpel doorstaan!

  Jacqueline Hetkämper over Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!