Ik ben trots dat ik deze nieuwe weg ben ingeslagen!

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Henk Vlijm's carrièreswitch

Ik ben Henk Vlijm, geboren in 1963 in Ermelo en woon op de prachtige Veluwe. Ik heb altijd een passie gehad voor autorijden, maar helaas laat mijn lichaam dat niet langer toe. Vandaar dat ik een nieuwe stap heb genomen. Inmiddels studeer ik 9 maanden. Mijn doel is om een eigen administratiekantoor te starten. Het is een spannende stap om na 34 jaar in vast dienstverband iets compleet anders te gaan doen. Tot nu toe vind ik het ontzettend boeiend.

In augustus heb ik mijn allereerste diploma behaald, namelijk het Praktijk Diploma Loonadministratie, oftewel PDL®. Mijn dochter vertelt me dat dit een zeer gewild diploma is, maar het is niet de richting waarin ik uiteindelijk wil doorgaan. Mijn huidige focus ligt meer op boekhouding. Na dit diploma wachten nog de vakken over belastingwetgeving. Als ik deze twee examens succesvol afrond, kan ik mijn opleiding tot Houder Administratiekantoor voltooien.

Wat er daarna komt, blijft nog een verrassing en ik wacht in spanning af. Ik zeg dit niet vaak over mezelf, maar nu wel: ik ben trots dat ik deze nieuwe weg ben ingeslagen. Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat ik op dit punt in mijn leven nog een opleiding zou volgen. Of dat ik zo’n ingrijpende carrièreswitch zou maken. De studie is behoorlijk uitdagend. Studeren, huiswerk maken, dat was tijdje terug, toch zeker wel 40 jaar geleden. En bovendien had ik nooit verwacht dat ik zo nerveus zou zijn voor de examens. De eerste ging niet al te best, eigenlijk helemaal niet. Maar uiteindelijk heb ik alle examens voor mijn PDL® gehaald en dat vind ik echt geweldig.

Rond dezelfde tijd volgend jaar ben ik afgestudeerd en wie weet ben ik dan zelfstandig ondernemer. Als ik deze stap durf te zetten, kan jij het ook. Dus als je twijfelt over de richting van je leven en de kans hebt om jezelf te ontwikkelen, aarzel dan niet. Een studie helpt je altijd verder in je persoonlijke en professionele leven.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!