“Ik had bij alle drie de modules de volgende dag al de uitslag van mijn examen”

10 april 2023

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Harriët Kwak over het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

Ik ben Harriët (Houtenbos) Kwak, 38 jaar oud. Ik ben als zelfstandige in te huren op het gebied van administratieve ondersteuning, HR-werkzaamheden en officemanagement. Onlangs heb ik mijn Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) behaald via de Associatie.

Eigenlijk ben ik in mijn hele loopbaan wel bezig geweest met salarisadministratie. Aan de voorkant met het invoeren van gewerkte uren bij een uitzend/payroll organisatie, maar ook jarenlang de gehele loonadministratie bij een productiebedrijf.

In de loop der jaren ben ik erachter gekomen dat het administratief bezig zijn met personeel iets is wat ik het allerleukste vind en waar ik ook goed in ben. Om me nog verder te specialiseren in de loonadministratie, de bijzonderheden te leren kennen en kennis te nemen van de actuele regelingen, heb ik me ingeschreven voor de opleiding PDL®.

Ik heb de opleiding als zelfstudie gedaan. In eerste instantie bleef het studiemateriaal een tijd in de kast liggen. Na de zomervakantie van 2022 heb ik de schouders eronder gezet en heb ik elke twee maanden een module afgerond. Ik ben er best trots op dat dit in zo’n korte periode gelukt is, naast mijn werk en druk gezin.

Ik vind het examen doen via de Associatie goed geregeld, het inschrijven via de website gaat makkelijk en snel en er is voldoende keuze in examendata en locaties. Het nakijken gaat ook ontzettend snel, ik had bij alle drie de modules de volgende dag al de uitslag van mijn examen.

Mijn doel is nu, om met de kennis en ervaring die al heb en dit diploma, mijn eigen salarisadministratiekantoor te gaan opzetten.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  15 juli 2024

  Aan alle kandidaten wil ik zeggen: ga ervoor!

  Hanna Cherevash over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

 • Kandidaat

  2 juli 2024

  Met mijn opleiding PDL® sta ik nog dichter bij de klant

  Armanda Kolk over de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!