“Ik had nooit verwacht dat dit diploma mij zoveel kansen zou bieden”

20 juli 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Monique de Groot over PDB®

Mijn naam is Monique de Groot en sinds juni 2020 ben ik in bezit van het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®). Dit diploma van de Associatie is heel waardevol geweest voor de stappen die ik het afgelopen jaar heb mogen maken.

Voorheen was ik werkzaam in de toerismesector als reisbureaumedewerker. Toen de coronacrisis uitbrak, werd de werkgelegenheid in deze sector heel onzeker. En aangezien ik een tijdelijk contract had, wist ik eigenlijk al dat dit door deze pandemie niet verlengd zou gaan worden. Al langer dacht ik eraan om in de financiële sector te gaan werken, omdat het werken met cijfers mij altijd al heeft geïnteresseerd. Deze crisis was eigenlijk de perfecte gelegenheid om mijzelf om te scholen.

Via LOI ben ik begonnen aan de vakopleiding Praktijkdiploma Boekhouden. Tijdens deze opleiding heb ik onder andere inzicht gekregen in boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen. De opleiding bestaat uit drie modules: Bedrijfsadministratie, Kostencalculatie en Financiering. Voor al deze modules heb ik examen gedaan en alles in één keer gehaald. Binnen twee maanden was ik de trotse bezitter van het diploma!

Wat ik al verwachte, gebeurde: mijn contract in de toerismesector werd niet verlengd. Ik heb mijn cv geplaatst op social mediakanalen en op vacaturewebsites. Vervolgens ontplofte mijn mailbox en mijn telefoon stond roodgloeiend! Dit had ik nooit verwacht. Veel werkgevers hadden als eis voor hun vacature dat hun nieuwe personeelslid minimaal in bezit was van PDB® en aangezien ik dit diploma in twee maanden gehaald heb, vonden veel werkgevers dit bewonderingswaardig!

Nu één jaar later kan ik met heel veel trots zeggen dat ik werkzaam ben voor een administratiekantoor als administratief medewerker. Mijn werkgever heeft veel vertrouwen in mij, ik mag veel leren en ik heb het onwijs naar mijn zin. Ook hebben zij mij een kans aangeboden om de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) te volgen. Ik ben nu bezig met de derde module van de vier, dus ik hoop binnenkort ook dit mooie diploma van de Associatie in ontvangst te mogen nemen.

Ik zou iedereen aanraden om een diploma te behalen via de Associatie. Ik had nooit verwacht dat dit diploma mij zoveel kansen zou bieden. De diploma’s van de Associatie worden veel gevraagd in de financiële sector. Dus twijfel je om een opleiding van de Associatie te volgen? Stop per direct met twijfelen!

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!