"Ik heb bewezen dat zelfs een nieuw begin in een nieuw land mogelijk is!"

17 augustus 2023

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Mira Ivanysh over Basiskennis Boekhouden (BKB ®)

Mijn naam is Mira Ivanysh. Een jaar geleden kwam ik vanuit Oekraïne naar Nederland, weg van de oorlog in mijn thuisland. Bijna 17 jaar was ik daar als accountant aan het werk. In het bezit met een universitair diploma in mijn vakgebied, besefte ik echter al snel dat dit hier in Nederland niet voldoende was.

Het was een sprong in het diepe toen ik zonder kennis van de taal hier arriveerde. Een sprong die ik nam zonder te weten dat ik de opleiding en het examen überhaupt zou kunnen voltooien. In het begin stortte ik me op een eenvoudige baan en begon ik gedreven aan het leren van de taal. Maar ergens onderweg begon het te kriebelen. Ik wilde mijn beroep weer uitoefenen, mijn passie volgen. Dat was het moment waarop ik de Nederlandse Business School van Natalia Kovgunova ontdekte en besloot me in te schrijven voor de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB ®).

Tijdens de intensieve zes maanden durende opleiding heb ik me ondergedompeld in de Nederlandse taal en de complexiteiten van de Nederlandse boekhouding. Met behulp van Natalia’s heldere uitleg en de duidelijke presentatie van het studiemateriaal begon ik al snel het verschil te zien tussen de Nederlandse en Oekraïense benaderingen. Natalia was werkelijk fantastisch in haar rol. Ze legde niet alleen de termen uit, maar ze liet me deze echt begrijpen. Dankzij haar kennis en begeleiding, behaalde ik een 9.8 op mijn examen!

Mijn honger naar kennis is nog niet gestild. Ik ga zeker verder studeren aan haar school. Ik weet dat mijn toekomst hier ligt en dat ik binnenkort als accountant aan de slag zal gaan.

Ik kan niet anders dan benadrukken hoe soepel het proces van het afleggen van het examen verliep met de Associatie voor Examinering. Alles was duidelijke en het personeel was ontzettend behulpzaam en vriendelijk. Hiervoor mijn dank!

Mijn ontwikkeling is nog niet gestopt, maar ik kijk met enthousiasme en vastberadenheid naar wat de toekomst brengt. Met de juiste begeleiding, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen, heb ik bewezen dat zelfs een nieuw begin in een nieuw land mogelijk is.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  15 juli 2024

  Aan alle kandidaten wil ik zeggen: ga ervoor!

  Hanna Cherevash over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

 • Kandidaat

  2 juli 2024

  Met mijn opleiding PDL® sta ik nog dichter bij de klant

  Armanda Kolk over de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!