"Ik wil graag doorgroeien naar de functie salarisadviseur, dat was voor mij de grootste motivatie."

5 april 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Romee Hampsink over Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en de Vakopleiding Payroll Services (VPS®)

Ik ben Romee Hampsink, 24 jaar en werkzaam als junior salarisadviseur bij KroeseWevers accountants & adviseurs in Enschede. Afgelopen jaar heb ik de diploma’s voor het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en de Vakopleiding Payroll Services (VPS®) in ontvangst mogen nemen! Als ik terugkijk, kan ik met recht zeggen: ik was écht gemotiveerd om deze diploma’s te halen. Toen ik mijn hbo-opleiding International Human Resources Management had afgerond, wist ik heel zeker dat ik toch liever de financiële kant op wilde. En op dat moment kwam net de vacature voor junior salarisadviseur bij KroeseWevers voorbij.

Ik kreeg de baan bij KroeseWevers, maar voor een job in de salarissen moet je nog wel aparte opleidingen volgen: het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en de Vakopleiding Payroll Services (VPS®). Ik wil graag doorgroeien naar de functie salarisadviseur, dat was voor mij de grootste motivatie om deze opleidingen te volgen. Uiteindelijk heb ik beide opleidingen in ongeveer anderhalf jaar afgerond.

Of dat zwaar is, werken én studeren? Ik vond het juist fijn om een opleiding naast je werk te volgen omdat de stof erg relevant is. Wanneer ik in het weekend een bepaald onderwerp behandelde, kreeg ik daar de week erna van klanten van KroeseWevers vragen over. Zo is het een stuk makkelijker om de stof te leren.

Bij PDL® heb ik gekozen voor zelfstudie. De boeken kreeg ik opgestuurd en de examens kon ik zelf inplannen bij de Associatie voor Examinering. Het fijne aan zelfstudie vond ik dat je de opleiding in je eigen tempo kan volgen. Of je sneller of langzamer door bepaalde stof gaat, kun je zelf bepalen.

Voor VPS® heb ik wel lessen gevolgd. Deze begonnen fysiek, maar door de coronacrisis werden deze al vrij snel online gegeven. De stof voor VPS® is wel een stuk ingewikkelder dan die van PDL®, daarom vind ik het fijn dat ik de mogelijkheid heb gekregen om voor de opleiding VPS® lessen te volgen. Examens kon ik hier ook weer zelf inplannen via de Associatie op momenten die mij het beste uitkwamen.

Voor nu ben ik even klaar met studeren, maar ik sluit zeker niet uit dat ik in de toekomst weer verder ga leren. Ik ben erg blij dat ik deze opleidingen gevolgd heb en ik raad anderen zeker aan om ook een opleiding naast hun baan te volgen!

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!