“Je niveau en leeftijd maken niet uit, waar een wil is, is een weg.”

11 januari 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Angelique de Roo over Moderne bedrijfsadministratie (MBA)

Ik ben Angelique en ik omschrijf mijzelf als een doorzetter. Als ik ergens aan begin, wil ik het ook afmaken. Half werk vind ik zonde van mijn tijd. Ik heb mijn diploma Moderne bedrijfsadministratie (MBA) mede daarom behaald.

Wat mij motiveerde om naast mijn werk verder te studeren, komt omdat ik alles eruit wilde halen wat voor mij mogelijk was. Die drive heb ik meegekregen van mijn ouders. Mijn ouders hebben het niet breed en ook niet makkelijk gehad. Mijn vader was altijd heel streng met school. Al was ik nog zo ziek, eerst proberen naar school te gaan en hij bleef benadrukken dat school zo belangrijk was.

Ik begreep later wel waarom, hij wilde vroeger graag naar school, maar door zijn thuisomstandigheden had hij er nooit goed de kans voor gehad. Hij wilde het voor ons anders en motiveerde ons daarom altijd. Hij was dan ook megatrots als ik mijn school goed had afgerond. Hij wilde gewoon een goede toekomst voor ons.

Ik ben op mijn 16e gaan werken en leren en begonnen bij de TU Delft. Naast mijn werk ben ik verder gaan studeren en heb mijn diploma Basiskennis Boekhouden (BKB®) en Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) behaald via een thuisstudie. Ik leer het beste alleen thuis dan in een klas, vandaar mijn keuze.

Dit jaar mag ik ook met trots zeggen dat ik mijn diploma Moderne bedrijfsadministratie heb behaald.  Mijn uitdaging was ook om de balans tussen werk, studie en je gezin te vinden. Ik werk bij een administratiekantoor, volgde een MBA hbo-ad studie en heb twee hele leuke kinderen om op te voeden. Mijn kinderen komen op de eerste plaats en ik wilde hun niet tekort doen, dus het was een hele prestatie om de balans te vinden. Ik heb wel wat vriendenuitjes moeten laten vallen, maar mijn vrienden begrepen dat ik het druk had en echte vriendschap kan daar tegen.

Voor alles wat ik nu heb bereikt, heb ik keihard geknokt. Deze les geef ik mee aan mijn kinderen en ook als tip voor elke lezer…: haal eruit wat erin zit. Als je iets wilt bereiken komt het vaak niet aanwaaien, knok voor wat je wilt. Je niveau en leeftijd maken niet uit, waar een wil is, is een weg.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!