Leer om klein te denken, want soms zijn het de kleine stappen die leiden tot de grootste veranderingen.

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Nadine Engwegen's carrièrepad

Mijn naam is Nadine Engwegen en ik ben 38 jaar oud. Ik beschouw mezelf als een nieuwsgierig persoon die voortdurend probeert haar grenzen te verleggen. Toch is dit niet altijd zo geweest. In het verleden neigde ik eerder naar de makkelijke weg. Angst voor mislukking weerhield me ervan om het uiterste uit mezelf te halen. Vaak stond ik te veel in dienst van de verwachtingen van anderen, in plaats van mijn eigen verlangens.

Op 19-jarige leeftijd behaalde ik een zorg gerelateerd diploma en werkte enige tijd in de zorg. Al snel merkte ik dat dit niet de juiste keuze voor me was. Omdat ik in die periode niet wist wat ik echt wilde, begon ik in verschillende winkels te werken, wat ik ongeveer 12 jaar heb volgehouden. Op dit moment ben ik werkzaam als backoffice agent bij de klantenservice van H&M.

Het ontbrak me aan een officiële opleiding op administratief gebied, dus besloot ik vorig jaar dat het tijd was voor verandering. Ik had bijvoorbeeld weinig kennis van Microsoft Office en wilde mijn vaardigheden op dat gebied verbeteren. Daarom ging ik op zoek naar een thuisstudie die ik naast mijn werk kon volgen. Mijn keuze viel op de opleiding tot directiesecretaresse via NHA. Deze opleiding sprak me aan vanwege de boeiende modules, zoals zakelijke correspondentie, communicatie, management en Office-vaardigheden.

Voorheen was ik geneigd om alles als een enorme uitdaging te zien, waardoor ik het nemen van nieuwe stappen vaak uitstelde en uiteindelijk niet deed. Ik heb echter geleerd dat het voor mij beter werkt om klein te denken. Deze benadering heeft een positieve invloed op mijn motivatie. Waar ik vroeger vaak passief afwachtte, neem ik nu proactief stappen.

Door deze opleiding heb ik ontdekt dat ik tot meer in staat ben dan ik zelf altijd dacht. Met inzet kom je al een heel eind. Ik heb gemerkt dat ik over voldoende zelfdiscipline beschik en goed kan plannen. Ik moet alleen nog leren om mijn perfectionisme wat meer los te laten.

Wat betreft mijn toekomst houd ik alle opties open. Ik wil graag verder verkennen op het gebied van communicatie en management. In ieder geval ben ik nog lang niet uitgeleerd.

Mijn advies aan anderen is om, ongeacht hoe klein een stap lijkt, niet te aarzelen om deze te zetten. Kleine stappen leiden vaak tot grote veranderingen, of het nu op zakelijk of persoonlijk gebied is.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!