Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

Ik ben Hui Chen Hsu, bijna 30 jaar geleden ben ik van Taiwan naar Nederland geïmmigreerd. In Taiwan heb ik de lerarenopleiding gevolgd, en gelukkig wordt mijn diploma erkend in Nederland. Ik heb ook enkele jaren voor de klas gestaan in Nederland.

Toch heb ik mijn carrière omgegooid en ben ik overgestapt naar salarisadministratie. In 2009 behaalde ik mijn eerste diploma PDL® (Praktijkdiploma Loonadministratie) en begon ik mijn eerste baan als salarisadministrateur. In de loop der jaren voelde ik steeds meer de behoefte om mezelf verder uit te dagen. Zo behaalde ik diploma’s als PDB® (Praktijkdiploma Boekhouden), VPS® (Vakopleiding Payroll Service) en uiteindelijk CBC ® (Compensation & Benefits Consultant).

Toen ik mijn carrière veranderde, twijfelde ik soms of ik succesvol zou zijn in het vakgebied van salarisadministratie. Nu kan ik iedereen vertellen dat ik geen spijt heb en het steeds leuker vind. Als salarisprofessional moet ik mijn kennis en vaardigheden regelmatig bijhouden en vernieuwen.

Op een gegeven moment wilde ik een meer adviserende rol binnen het HR- en salarisgebied. Daarom ben ik in 2023 gestart met de opleiding CBC® (Compensation & Benefits Consultant). Deze opleiding is uitdagend omdat je niet alleen kennis opdoet, maar ook je communicatieve vaardigheden verbetert. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat we beter naar anderen moeten luisteren zonder vooroordelen, meningen en aannames te hebben. Actief luisteren is voor mij moeilijk, maar ik blijf oefenen.

Confucius, de oude Chinese wijsgeer, zei: “Je bent pas uitgeleerd wanneer je 70 bent.” Hiermee wilde hij benadrukken dat leren en ontwikkelen een levenslang proces is, en pas aan het einde van je leven ben je echt wijs en bekwaam. Het belang van levenslang leren staat centraal.

Dankzij de erkende diploma’s van de Associatie in Nederland en de praktijkgerichte opleidingen die werkgevers waarderen, kan ik mezelf verder ontwikkelen als salarisprofessional. Alleen door te blijven leren, kun je duurzaam inzetbaar zijn bij je werkgever en bouw je ook als persoon meer zelfvertrouwen op. Ik ben heel blij met mijn diploma’s en wens iedereen die zich ook inspant voor zelfontwikkeling veel succes toe!

Hui Chen Hsu

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!