“Met alleen werkervaring kom je er niet”

18 januari 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Sabine Fontaine

Mijn naam is Sabine Fontaine. Ik ben werkzaam als Assistent Controller en salarisadministrateur. Ik heb nu zo’n tien jaar ervaring opgedaan op finance afdelingen bij verschillende bedrijven. In de afgelopen paar jaar heb ik meerdere diploma’s behaald, dat had ik tien jaar geleden echt niet gedacht!

Alhoewel ik zonder veel moeite mijn havo-diploma heb behaald, heb ik leren nooit leuk gevonden en was de motivatie ver te zoeken. Na de middelbare school had ik dan ook géén idee welke kant ik op wilde en ben ik maar Informatica en informatiekunde gaan studeren, wat het niet was.

Na diverse omzwervingen ben ik bij toeval op een financiële afdeling beland, waar ik meteen mocht meehelpen met de migratie naar een nieuw boekhoudpakket. Dat vond ik onwijs leuk! Later heb ik bij andere bedrijven steeds meer ervaring opgedaan. Ik werd aangenomen voor een bepaald takenpakket, maar na een tijdje deed ik veel meer dan dat. Ik heb geluk gehad met leidinggevenden die mij hielpen mijzelf te ontwikkelen en niet vasthielden aan het takenpakket waarvoor ik was aangenomen.

Na een paar jaar kwam het besef: met alleen werkervaring kom je er niet… Via mijn werkgever ben ik toen begonnen met de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). Daarna ben ik ook de salarisadministratie gaan doen op mijn werk en heb daarvoor het diploma PDL® behaald. Momenteel ben ik bezig met de implementatie van een nieuw salarispakket, waarvoor een koppeling wordt gebouwd met ons HRM-pakket. Van dit soort projecten, procesverbeteringen (al dan niet door middel van automatisering) in combinatie met cijfers, krijg ik ontzettend veel energie. Ondertussen is mijn leermotivatie ook geen probleem meer en vorig jaar heb ik op eigen kosten Bestuurlijke informatievoorziening (BIV®), Rapporteren & adviseren door financials en het Assistent Controller diploma behaald.

Nu ben ik bezig met hbo Controlling via Markus Verbeek, waarvoor ik in december de eerste module heb behaald. Voor de toekomst heb ik nog op mijn lijstje staan het VPS® diploma en de post-bachelor Financial control.

Ik heb nu echt gevonden wat ik leuk vind en wil mij daarin blijven ontwikkelen. Daardoor kost het leren niet zoveel moeite en blijf ik gemotiveerd. Ik wens anderen dat ook toe. Blijf investeren in jezelf, dat betaalt zich later zeker terug!

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  26 februari 2024

  Na bijna 20 jaar geen opleiding durven te starten heb ik vorig jaar tóch de stap gezet

  Tessa Koeman – Schram over haar behaalde Associatie Nemas diploma

 • Kandidaat

  12 februari 2024

  Je bent nooit te oud om te leren

  Leontina ter Smitten over haar behaalde PDL® diploma

 • Kandidaat

  30 januari 2024

  De module loonheffingen was spannend, maar ik heb het met vlag en wimpel doorstaan!

  Jacqueline Hetkämper over Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!