"Met PDL® op zak weer terug in een afwisselende HR-functie"

9 augustus 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Mariëlla van Dommelen

Yes, diploma in the pocket! En daar ben ik trots op … terug op het punt waar ik ooit ben gestopt. En dat ooit is 8 jaar geleden. Ik had een toffe, veelzijdige baan als HR-manager bij een mooi, technisch familiebedrijf. En dat naast een gezin met twee jonge kinderen. Alles prima voor elkaar, totdat als donderslag bij heldere hemel mijn man ziek werd en acute leukemie bleek te hebben. De wereld draaide door, maar die van mij stopte.

Terwijl mijn man vocht voor zijn leven, hield ik alle ballen hoog; thuis, maar ook op mijn werk. Een strijd van anderhalf jaar die eindigde in groot verlies. Verlies van mijn lief, van de vader van mijn kinderen, maar ook het verlies van mijn HR-functie, omdat ik niet meer in staat was deze verantwoordelijke baan te combineren met mijn verdriet en de zorg en opvoeding van onze twee jongens.

Ik koos voor een administratieve baan met minder verantwoordelijkheid onder schooltijd. Heb mijn eigen ambities opzij gezet om eerst mijn twee kanjers groot te kunnen brengen. En dat zijn ze inmiddels. Vorig jaar allebei geslaagd voor de middelbare school en nu bezig met hun vervolgopleiding. Tijd om weer aan mezelf te gaan denken. En mede door corona, tijd om een (thuis)studie op te pakken waarmee ik weer terug de HR in zou kunnen.

En dat werd het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) via NHA. Met een module up-to-date kennis opdoen van het arbeidsrecht en de sociale wetgeving, een module opfrissen van de loonadministratie en een module herhaling gesprekstechnieken en communicatie. Alles wat ik, naast mijn niet verleerde skills, nodig had om weer te kunnen solliciteren naar een HR-functie.

Die heb ik inmiddels gevonden en dat maakt me trots. Trots omdat ik in mijn eentje onze twee jongens heb grootgebracht tot wie ze nu zijn, trots dat ik de afgelopen jaren mezelf hiervoor heb kunnen ‘wegcijferen’. En nu bovenal trots dat ik met het PDL®-diploma op zak weer terug ben in een leuke, afwisselende baan als HR-functionaris. Ik ben er klaar voor 💪🏼!

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  26 februari 2024

  Na bijna 20 jaar geen opleiding durven te starten heb ik vorig jaar tóch de stap gezet

  Tessa Koeman – Schram over haar behaalde Associatie Nemas diploma

 • Kandidaat

  12 februari 2024

  Je bent nooit te oud om te leren

  Leontina ter Smitten over haar behaalde PDL® diploma

 • Kandidaat

  30 januari 2024

  De module loonheffingen was spannend, maar ik heb het met vlag en wimpel doorstaan!

  Jacqueline Hetkämper over Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!