"Mijn hang naar perfectie kwam me bij de opleiding goed van pas!"

18 april 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Marjan Sijan Mulder over Basiskennis Calculatie (BKC®)

Ik ben Marjan, getrouwd en moeder van drie jongens. Het was mijn man die mij vorig jaar op het idee bracht om iets te gaan doen dat met financiën te maken heeft. Hij vindt dat ik heel goed met cijfers overweg kan. Ik hou namelijk van orde en overzicht en aan het einde moet het bij mij gewoon kloppen.

Hoewel ik eigenlijk weinig zin had om weer te gaan leren, besloot ik mij toch in de mogelijkheden te verdiepen. Ik heb drie hbo-diploma’s, maar geen van de drie beroepen oefen ik uit. Ook de laatste beroepskeuze, leerkracht in het primair onderwijs, was niet wat ik zocht. Ik besloot uiteindelijk om te beginnen met een thuiscursus Basiskennis Calculatie (BKC®) bij opleider Laudius.

Het was pittig voor mij, vooral in het begin. Jaren had ik als moeder en huisvrouw thuisgezeten en het leren moest echt even op gang komen. Maar tegen mijn verwachtingen in, vond ik het leuk! Ik herinnerde mij dat ik altijd goed ben geweest in calculaties en hoe goed het voor mij voelde als de uitkomst klopte. Die hang naar perfectie heb ik altijd gehad en dit komt bij BKC® goed van pas.

Het fijne aan deze opleiding vond ik dat ik niet hoefde te haasten. Ik nam alle tijd om de stof goed tot mij te nemen. Ook de huiswerkbegeleiding vond ik heel fijn. Als ik de opgaves goed gemaakt had, wist ik dat ik de stof goed beheerste. Ik ben er trots op dat ik deze cursus heb afgerond met een zeer goede score.

Inmiddels heb ik de smaak te pakken, want ik ben begonnen met de cursus Basiskennis Boekhouden (BKB®). Het leren gaat mij nu een stuk gemakkelijker af. Mijn droom is om binnenkort een baan te vinden en in de toekomst zelf iets op te bouwen in de financiële sector.

Ik hoop dat mijn verhaal anderen inspireert om een nieuwe richting te durven inslaan. Wat ik heb geleerd door te starten met deze opleiding: Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren en het roer om te gooien.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  27 juni 2022

  “Doorzettingsvermogen, discipline en enthousiasme leverden dit mooie diploma op!”

  Roy van Sark over het Praktijkdiploma Boekhouden (PBD®)

 • Kandidaat

  20 juni 2022

  “Door weer te gaan studeren, bouwde ik steeds meer zelfvertrouwen op”

  Violeta Markova Markova-Maria over het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) en Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

 • Kandidaat

  13 juni 2022

  “Als je uit je comfortzone durft te stappen, kom je veel verder!”

  Alice Elsinga over het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!