Mijn inspirerende reis naar het PDL® diploma

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Anett Schmidt over haar inspirerende reis naar het PDL® diploma!

Mijn naam is Anett Schmidt en ik ben 50 jaar oud. Ruim 30 jaar geleden heb ik de grote stap gezet om vanuit Duitsland naar Nederland te verhuizen. Sindsdien werk ik al een tijdje in het vakgebied van de salarisadministratie. Het is een vakgebied dat me altijd heeft geïnteresseerd en waarin ik met veel plezier werk. Nu mijn kinderen groot zijn en ik meer tijd tot mijn beschikking heb, besloot ik om een langgekoesterde wens waar te maken: het behalen van het PDL® diploma.

Mijn huidige werkgever bood me het gelukkige voorstel aan om de opleiding te volgen, maar dat moest ik wel in mijn vrije tijd doen. Dat hield in dat ik naast mijn 32-urige werkweek mijn avonden en weekenden moest opofferen, maar ik was vastbesloten om deze uitdaging aan te gaan. Het idee om weer te leren en aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken, gaf me een enorme motivatie.

Binnen slechts 8 maanden slaagde ik erin om mijn PDL® diploma met succes te behalen. Dit was het resultaat van vele uren hard werken. Ik had een strak schema opgesteld waarin ik elke avond na het avondeten een uur studeerde, en in het weekend nam ik alle beschikbare tijd om te studeren. Het was zeker niet altijd gemakkelijk, maar ik realiseerde me al snel dat doorzettingsvermogen en een duidelijk plan de sleutels tot succes waren. Het behalen van het PDL® diploma heeft me niet alleen een gevoel van voldoening gegeven, maar heeft ook mijn kennis aanzienlijk vergroot. Ik ben er trots op dat ik mijn positie op de arbeidsmarkt heb versterkt en dat ik nu meer waarde kan toevoegen aan mijn werk.

Het belangrijkste inzicht dat ik over mezelf heb verworven, is dat ik in staat ben om te bereiken wat ik echt wil. Deze reis heeft me geleerd dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn voor persoonlijke groei en dat het nooit te laat is om je dromen na te jagen. Tot slot wil ik iedereen die bezig is met het behalen van het PDL® diploma veel succes wensen!
Het belangrijkste wat ik over mijzelf heb geleerd is dat ‘als ik iets echt wil, ik het ook kan bereiken!’.
Ik wens iedereen die met deze opleiding bezig is heel veel succes toe!

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  8 april 2024

  Een traineeship biedt een unieke kans om het payrollvak te starten en je doelen te behalen!

  Ceona Best over haar traineeship bij SD Worx Bood

 • Kandidaat

  25 maart 2024

  Opleiding tot salarisadministrateur bij SD Worx: de theorie meteen in de praktijk brengen

  Linda Kool en Ceona Best van SD Worx over Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

 • Kandidaat

  11 maart 2024

  Niets is onmogelijk als je een doel en een droom hebt!

  Oksana Zviahintseva over haar behaalde Associatie-examen

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!