“Niet twijfelen, gewoon ervoor gaan!”

18 november 2020

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Mathijs van Dam

Mijn naam is Mathijs van Dam. Nadat ik een opleiding tot meubelmaker had afgerond in 2017 besloot ik mijzelf financieel-administratief bij te scholen. Mede om mijn kennis op dit vlak te verbreden voor als ik later een eigen bedrijf zou willen starten in de meubelbranche.

Het oprichten van een eigen bedrijf is er nog niet van gekomen. Studeren vond ik namelijk leuker dan ik aanvankelijk dacht. Eerder heb ik Basiskennis Ondernemerschap, het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®), Moderne Bedrijfsadministratie en Wft Basis afgerond. Recentelijk heb ik het Associatiediploma Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV®) aan deze reeks toegevoegd en momenteel volg ik de Associate Degree Financieel Management.

Mijn uiteindelijke droom is het behalen van de Bachelor SPD of Accountancy, maar om daar te komen moet er nog een hoop werk verzet worden. Daarom staat de komende periode in het teken van het afronden van mijn Associate Degree en zoveel mogelijk praktijkervaring opdoen.

Wat me motiveert om door te gaan is dat je binnen dit vakgebied nooit bent uitgeleerd en iedere keer weer een stapje bij moet zetten. Uiteindelijk blijft een eigen onderneming of een mooie functie binnen een groot bedrijf mijn hoofddoelstelling.

Ik heb veel getwijfeld over mijn studiekeuze. Met name of ik het niveau wel aankon en hoe het te combineren zou zijn met mijn werk. Maar nu ik langzaam de resultaten terugzie, ben ik blij dat ik die weg ben ingeslagen. Dus als je zelf twijfelt over een opleiding, is mijn advies: gewoon doen en ga ervoor!

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  26 februari 2024

  Na bijna 20 jaar geen opleiding durven te starten heb ik vorig jaar tóch de stap gezet

  Tessa Koeman – Schram over haar behaalde Associatie Nemas diploma

 • Kandidaat

  12 februari 2024

  Je bent nooit te oud om te leren

  Leontina ter Smitten over haar behaalde PDL® diploma

 • Kandidaat

  30 januari 2024

  De module loonheffingen was spannend, maar ik heb het met vlag en wimpel doorstaan!

  Jacqueline Hetkämper over Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!