“Online studeren beviel me eigenlijk veel beter dan ik van tevoren had gedacht”

30 mei 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Marleen Kuijten-Pijnaker over Moderne Bedrijfsadministratie

In september 2020 emigreerde ik met mijn gezin na elf jaar terug naar Nederland vanuit Nieuw-Zeeland. In die elf jaar heb ik Nieuw-Zeeland in mijn hart gesloten: een prachtig land en veel lieve mensen. Maar mijn familie weer om mij heen, maakt dat ik ook erg blij ben om weer in Nederland te zijn. 

In 2009 stapte ik met een bachelor Communicatiewetenschappen en een aantal jaar werkervaring in marketing en research op het vliegtuig richting Nieuw-Zeeland. Ik vloog de liefde achterna en was nog niet echt bezig met mijn verdere carrière. 

Redelijk snel kon ik aan de slag bij kleinere bedrijven waar ik de administratie op mij nam. Ik vond het een uitdaging om de administratieve processen te verbeteren en ik merkte dat het administratieve werk mij goed lag. Ik ben efficiënt en georganiseerd in mijn werk en ik vind het leuk om met cijfers bezig te zijn. 

Het plan om een jaar naar Nieuw-Zeeland te gaan, groeide uit tot elf jaar administratieve werkervaring, een man en twee kinderen. Ik was een geweldige ervaring rijker! Terug in Nederland wist ik al snel dat ik mij verder wilde ontwikkelen op administratief gebied. Ik vond direct een leuke baan bij Pulsum accountants & adviseurs als financieel-administratief medewerker. Mijn werkgever bood mij de mogelijkheid om de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie te volgen. Zonder vooropleiding op dit gebied, zag ik het als een mooie uitdaging om mij verder te ontwikkelen. 

Ik schreef mij in voor de opleiding bij Markus Verbeek Praehep. Mijn voorkeur ging uit naar fysieke lessen, maar vanwege corona werden de lessen online via de Virtual Classroom aangeboden. De docenten maakten de lessen interactief met groepsopdrachten, peilingen en vragen. Deze manier van lessen volgen beviel mij goed en uiteindelijk heb ik alle vier de modules virtueel gevolgd.  

De combinatie van werken en leren tegelijk is een grote bonus. De voorbeelden van de docenten spreken meer tot verbeelding door al in de praktijk werkzaam te zijn. Ik merkte dat toen de opleiding vorderde, ik steeds meer kennis had en deze ook direct kon toepassen in de praktijk. 

De combinatie van mijn werk, gezin en studie was soms pittig. Toch heb ik, een jaar na de start, mijn opleiding kunnen afronden. Daar ben ik ben best een beetje trots op. Markus Verbeek Praehep biedt veel mogelijkheden tot het volgen van cursussen en korte en lange opleidingen. Ik ben nog niet uitgeleerd en zou mij graag verder willen ontwikkelen op fiscaal gebied. Binnenkort ga ik mij oriënteren op de volgende stap. 

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!