Linda Kool, Coördinator van de Payroll Academy van SD Worx over Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

Omdat het steeds moeilijker wordt om gekwalificeerde salarisadministrateurs te vinden, ontstond het idee om salarisadministrateurs zelf intern op te leiden. Binnen enkele maanden hadden we de SD Worx Payroll Academy opgericht, waarmee we sinds 1 maart 2023 nieuwe collega’s opleiden, zowel in Nederland, Spanje als binnenkort ook in Mauritius, met behulp van een gestructureerd opleidingsprogramma. Dit initiatief blijkt een groot succes te zijn. Op 1 maart 2024 startte een 3e klas met 16 trainees.

PDL® in de praktijk
Een belangrijk onderdeel van het traineeship is het behalen van het PDL® diploma. De lessen worden verzorgd door collega’s en onze Tax & Legal afdeling. Doordat de trainees bij ons in dienst zijn, hebben we de mogelijkheid het geleerde ook meteen in de praktijk te brengen. Zo bekijken we bij het lesonderdeel Personeel, Organisatie en Communicatie onze eigen organisatiestructuur en laten we ook onze privacy-officer uitleg geven over de AVG. De lesonderdelen Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid en Loonheffingen worden uiteraard gekoppeld aan de praktijk. Zoals het bereken van een transitievergoeding, hoe doet onze eigen salarisapplicatie SD Worx | Cobra dit voor ons? Hoe kun je verlof inrichten en vastleggen? Of hoe registreer je de WKR?

Kandidaten vinden is geen probleem, de combinatie van een diploma behalen en het geleerde meteen in de praktijk brengen, spreekt de doelgroep erg aan.

Van salarisadministrateur naar salarisadviseur
Omdat steeds meer zaken worden geautomatiseerd, richten we ons in het traineeship niet alleen op het behalen van het PDL® diploma. Er wordt ook aandacht besteed aan communicatie, procesoptimalisatie, Excel-vaardigheden en remote werken. Hiermee stomen we de trainees klaar om klanten goed te woord te kunnen staan en de vraag achter de vraag te achterhalen. Zelfleiderschap vinden we belangrijk, iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen ontwikkeling en carrière pad. Er is heel veel mogelijk, zolang je het maar bespreekbaar maakt.

Wat levert het op?
Uiteraard leidt het tot het gewaardeerde officiële Associatie PDL®-diploma, wat zowel voor ons als werkgever als de trainee waardevol is. Daarnaast leren we elkaar goed kennen en kunnen we de unieke talenten van iedere trainee zo goed mogelijk benutten. Samen zoeken we naar een geschikte plek binnen SD Worx, waarbij er veel doorgroeimogelijkheden bestaan. Denk daarbij aan specialist van SD Worx | Cobra of een van onze andere applicaties, salarisadviseur of consultant. Maar ook functies in implementatie, payroll, HR, Tax & Legal, Sales, softwareontwikkeling is mogelijk. SD Worx haalt nieuwe talenten met hun eigen inzichten en ervaring binnen waardoor er ook een nieuwe frisse wind over de afdelingen waait.

Waardevol
Ceona Best, junior salarisadministrateur, startte op 1 maart 2023 met het traineeship.

“Het hele traject was waardevol voor mij. De lessen zaten goed in elkaar en het was fijn dat we het geleerde meteen in de praktijk konden brengen. Omdat het een interne opleiding is, kon ik optrekken met andere trainees en heb ik al een mooi netwerk op kunnen bouwen binnen de organisatie.”

Inmiddels is Ceona bijna klaar met de opleiding PDL® en is ze in dienst van SD Worx. Ze is geen trainee meer, maar werkt volledig mee in de salarisverwerking.

Over SD Worx
In de huidige wereld van flexibel werken, willen mensen inspiratie halen uit hun werk en de vrijheid krijgen om te focussen op wat echt telt. Tegelijkertijd hebben organisaties dynamische en gemotiveerde medewerkers nodig die ondersteund worden door slimme technologie. Als toonaangevende Europese leverancier van geïntegreerde HR-oplossingen maakt SD Worx van HR een waardevol instrument voor hun klanten en de mensen die voor hen werken. SD Worx levert HR-oplossingen die mensen hun hele carrière lang helpen: van het betalen van werknemers tot het aantrekken, werven, belonen en ontwikkelen van het talent dat bedrijven succesvol maakt. SD Worx biedt zijn oplossingen aan via vier kerncapaciteiten: software, outsourcing, consultancy en inzichten op basis van data-analyse.

Zo’n 90.000 kleine en grote organisaties in heel Europa vertrouwen op de ruim 75 jaar ervaring van SD Worx. Het bedrijf berekent de lonen van ongeveer 5,7 miljoen werknemers en behoort wereldwijd tot de top vijf. De meer dan 7.500 medewerkers zijn actief in België (hoofdkantoor), Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. In 2023 realiseerde SD Worx een geconsolideerde omzet van 1,058 miljard euro.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!