“Over een tijdje volg ik graag weer een studie om mijn kennis op peil te houden”

20 december 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Pushpa Toekoen over BKL®

Afgelopen zomer heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen van de studie Basiskennis Loonadministratie! Vanwege mijn nieuwe functie als medewerker HR & Salarisadministratie was dit diploma een vereiste. En logisch ook, want ik heb ontzettende veel geleerd! Tijdens de studie worden verschillende aspecten van dit onderwerp belicht, zoals loonheffingen, arbeidsrecht en sociale zekerheid. Hierdoor krijg je de basis mee van veel onderdelen. Deze kennis heb ik mee kunnen nemen in de praktijk, want ook nu nog heb ik er veel aan in mijn dagelijkse werkzaamheden.

Omdat ik deze studie tijdens werktijd volgde, heb ik gekozen voor de online variant en dan de zelfstandige versie. Een classroom (zowel online & live) was in mijn geval niet handig, gezien het op dat moment druk was op werk en ik veel belangrijke vergaderingen had. Het leek mij fijn om mijn tijd zelf in te plannen. Na het inschrijven voor de studie ontvang je jouw studieboeken per post. Bij deze variant van de studie had je toegang tot de online portal waar je de planning kon vinden en de opdrachten die je wekelijks maakt en instuurt.

Ook waren meerdere voorbeeldexamens beschikbaar om mee te oefenen en werd er een examentraining op locatie aangeboden. Daar was het erg leuk om andere studiegenoten te horen over hun ervaringen binnen hun werk. In de portal kon je vragen stellen aan jouw begeleider en aan jouw klasgenoten. Mijn begeleider Marco van Seters was erg fijn en reageerde altijd snel. De BKL® studie bestaat uit 2 examens die je zelf online kan inplannen en op locatie maakt. Dit was erg fijn, omdat ik de examen op die manier pas kon inplannen wanneer ik zelf goed genoeg voorbereid was op het examen. Het examen op locatie in Rotterdam was ook erg fijn. Het was namelijk niet in een groot klaslokaal waarbij iedereen dezelfde examen maakt, maar in een kleinere ruimte, op jouw eigen computer en anderen om je heen die voor hun eigen andere (Associatie)studie een examen doen.

Ik vond het een hele leuke en leerzame ervaring. De studie duurt ongeveer 6 maanden en het vliegt zo voorbij! Over een tijdje volg ik graag weer een studie om mijn kennis op peil te houden. Ik wil graag mijn werkgever SKVR bedanken voor deze kans en NCOI & de Associatie voor het aanbieden en verzorgen van de studie!

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!