“Studeren naast een fulltime baan levert een heleboel op!”

31 oktober 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Mariëlle Hermans over Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Ik ben Mariëlle Hermans. Twee jaar geleden ben ik gevraagd of ik op termijn de functie van hoofd Finance van mijn bedrijfsvestiging op me zou willen nemen. Dit vanwege het naderende pensioen van het huidige hoofd Finance.  Daar moest ik wel even over nadenken, want ik heb geen boekhoudkundige opleiding gedaan. Gelukkig vroeger wel heao CE en op de havo heb ik twee jaar boekhouden gehad.

Nadat ik het even beraad had genomen, heb ik besloten de sprong te wagen. Toen kwam bij mij de vraag: welke kwalificaties heb ik nodig om die nieuwe functie aan te kunnen? De eerste stap was om te starten met de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) en hiervoor alle vier de MBA-certificaten te behalen.

Ik had al jaren geen opleiding meer gedaan, dus studeren was weer wennen. Na 12 maanden hard studeren, heb ik ze alle vier in the pocket. En… allemaal in de eerste poging behaald!

Mijn opleidingstraject is nog niet afgelopen; het MBA-diploma was een eerste stap en de komende twee jaar zal ik verder studeren om de nieuwe functie in te kunnen gaan vullen. Na die twee jaar kijken we verder. Mogelijk dat ik dan een opleiding op academisch niveau moet gaan volgen. Ik moet namelijk een sparringpartner worden voor het hoogste management van de groep waartoe ‘mijn’ bedrijfsvestiging behoort.

Studeren naast een fulltime baan heeft wel consequenties: vrije tijd is een luxe geworden. Het kost weliswaar een heleboel, maar levert ook weer een heleboel op!

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!