“Trots dat ik de carrièreswitch durfde te maken!”

17 oktober 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Justyna Frankfort over het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

Ik ben Justyna Frankfort. Ik ben 32 jaar oud en woon samen met mijn man en dochter in Den Haag.

Na bijna acht jaar in de detailhandel te hebben gewerkt, besloot ik om toch wat anders te gaan doen. Maar wat? Mijn ex-werkgever gaf me de kans om naast mijn leidinggevende functie op de werkvloer ook achter de schermen te werken. Daardoor was mij snel duidelijk dat het uitvoeren van administratieve taken iets is wat mijn voorkeur heeft.

Op internet ben ik op zoek gegaan naar een opleiding die bij mij zou passen en die mij veel kansen op de arbeidsmarkt zou bieden. In mei van dit jaar heb ik me ingeschreven voor de Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) opleiding bij IPD. En wat was dat een goede keuze! De lesstof was best pittig, zeker voor iemand die blanco startte en voor wie Nederlands niet de moedertaal is. Maar na een paar klassikale lessen en veel thuisstudie begon alles handen en voeten te krijgen.

In juni was ik al klaar om het examen van het onderdeel Loonheffingen te doen. In juli was het tijd voor Arbeidsrecht en Sociale zekerheid. Allebei de examens behaalde ik met een mooi cijfer 8. Begin september deed ik het laatste onderdeel Personeel, Organisatie en Communicatie met het cijfer 7 als resultaat. Wat ging het vlot!

Wat was het leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan. En wat is de loonadministratie een mooi vak. Door jaarlijkse veranderingen in de wet- en belastingregels ben je steeds bezig met up-to-date te blijven. Ik vind het super interessant en uitdagend! Ik ben zo blij en trots op mezelf dat ik deze stap aandurfde om een carrièreswitch te maken. Nu werk ik inmiddels met heel veel plezier in een Payroll bedrijf dat mij zeer goed helpt om dit vak nog beter te leren. En Ik ben van plan nog verder te gaan en mijn VPS@-diploma te behalen.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  8 april 2024

  Een traineeship biedt een unieke kans om het payrollvak te starten en je doelen te behalen!

  Ceona Best over haar traineeship bij SD Worx Bood

 • Kandidaat

  25 maart 2024

  Opleiding tot salarisadministrateur bij SD Worx: de theorie meteen in de praktijk brengen

  Linda Kool en Ceona Best van SD Worx over Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

 • Kandidaat

  11 maart 2024

  Niets is onmogelijk als je een doel en een droom hebt!

  Oksana Zviahintseva over haar behaalde Associatie-examen

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!