"Waar een wil is, is een weg"

26 juli 2023

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Hanneke van Leeuwen over de opleiding PDL® (Praktijkdiploma Loonadministratie)

Mijn naam is Hanneke van Leeuwen en ik wil graag mijn inspirerende verhaal met jullie delen. In de zomer van 2021 kwam ik een leuke vacature tegen op het gebied van loonadministratie. Ik was meteen geïnteresseerd en begon te zoeken naar geschikte opleidingen die bij mij zouden passen. Zo kwam ik uit bij de opleiding PDL® (Praktijkdiploma Loonadministratie). Vol enthousiasme schreef ik me in bij Manuels opleidingen in Veenendaal.

Helaas begon mijn reis niet zonder tegenslagen. In september, net toen de lessen begonnen, werd ik geveld door ziekte. Ondanks mijn ziekte volgde ik de opleiding, maar ik kon helaas niet deelnemen aan het examen. Ik besloot om een jaar later een nieuwe poging te wagen. Met hard werken en doorzettingsvermogen slaagde ik uiteindelijk voor twee vakken. Het laatste vak heb ik een half jaar later behaald. Ik voelde een enorme opluchting, blijdschap en vooral trots dat ik dit in een moeilijke periode heb kunnen bereiken.

Tijdens mijn ziekteperiode kwam ik ook tot het besef dat er veel raakvlakken waren met mijn opleiding. Het was een dubbele leerschool voor mij, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Nu ben ik op zoek naar een baan waar ik mijn diploma goed kan gebruiken. Als het mogelijk is, wil ik me graag verder verdiepen in de loonadministratie.

Ik wil ook graag mijn waardering uitspreken voor de examenlocatie, in mijn geval Den Haag. Alles was perfect georganiseerd, de locatie was netjes en rustig. Daarnaast kreeg ik bij twee van mijn examens binnen 24 uur de uitslag. Helaas moest ik voor één examen een week wachten, maar uiteindelijk heb ik twee van de drie examens in één keer gehaald.

Dit hele proces heeft me geleerd dat als je een sterke wil hebt, er altijd een weg is. Ondanks tegenslagen en obstakels kun je je doelen bereiken door vastberadenheid en volharding. Ik ben ervan overtuigd dat dit slechts het begin is van mijn succesvolle loopbaan in de loonadministratie.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  15 juli 2024

  Aan alle kandidaten wil ik zeggen: ga ervoor!

  Hanna Cherevash over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

 • Kandidaat

  2 juli 2024

  Met mijn opleiding PDL® sta ik nog dichter bij de klant

  Armanda Kolk over de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!