“Weer gaan leren is even wennen, zorg er dus voor dat je fit bent!”

20 september 2021

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Blog Wilma Slomp over VPS®

Ik ben Wilma Slomp en sinds een jaar werkzaam bij de politie, waar ik mij met inrichting van het salarissysteem en wetgeving bezighoudt. In mijn vorige baan was ik allround salarisadministrateur/functioneel beheerder. Dit werk deed ik inmiddels al 16 jaar en ik merkte dat ik toe was aan iets anders. Om me verder te ontwikkelen en mijn kans op een andere baan te vergroten, besloot ik een opleiding te gaan volgen. De Vakopleiding Payroll Services (VPS®) was, gezien mijn werkervaring, voor mij de meest logische keuze.

Ik moest wel even wennen, opnieuw leren om te leren. Zeker omdat ik startte met de zwaarste module: Loonheffingen. Maar met resultaat! Doordat ik bezig was met VPS®, heb ik op mijn 54e een betere, leukere baan gekregen. Het was dus een goede keuze om weer te gaan studeren. Ik heb me ontwikkeld van een brede rol naar een specialistische rol, waar mijn brede ervaring en de nieuw opgedane kennis goed van pas komt. Het VPS®-diploma is inmiddels binnen. Voor nu even pas op de plaats, maar ik kijk alweer rond wat ik hierna kan doen.

Na je vijftigste weer de schoolbanken in is natuurlijk even wennen, maar je merkt al snel dat het net zo goed gaat als vroeger. Maar zorg er wel voor dat je fit bent en bedenk je dat het een voordeel is dat je al veel voorkennis hebt door je jarenlange werkervaring.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  26 februari 2024

  Na bijna 20 jaar geen opleiding durven te starten heb ik vorig jaar tóch de stap gezet

  Tessa Koeman – Schram over haar behaalde Associatie Nemas diploma

 • Kandidaat

  12 februari 2024

  Je bent nooit te oud om te leren

  Leontina ter Smitten over haar behaalde PDL® diploma

 • Kandidaat

  30 januari 2024

  De module loonheffingen was spannend, maar ik heb het met vlag en wimpel doorstaan!

  Jacqueline Hetkämper over Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!