Ineke Bos over Vakopleiding Bedrijfsadministratie en Accountancy (VBA®)

Ik ben Ineke Bos 49 jaar, en ben 2 jaar geleden gestart met de Vakopleiding Bedrijfsadministratie en Accountancy (VBA®). Mijn vooropleiding was MEAO en Moderne Bedrijfsadministratie (MBA), die ik al heel wat jaartjes geleden heb afgerond. In de afgelopen 10 jaar heb ik hier en daar wat cursussen en seminars gevolgd, maar een langere studieperiode was voor mij wel weer even een uitdaging.

Voor mijn functie als medewerkster Finance & Control bij het bedrijf A.Vogel, gespecialiseerd in natuurlijke zelfzorgproducten, was ik op zoek naar een opleiding die mij een verdiepingsslag kon geven in mijn huidige werkzaamheden en tegelijkertijd praktijkgericht was. Ik omschrijf mezelf als leergierig en breed geïnteresseerd, en ga uitdagingen niet snel uit de weg. Mijn opzet was om eerst te beginnen met 1 module om te zien of ik het studeren kon combineren met mijn baan en gezin.

Ik heb de lessen gevolgd bij Markus Verbeek Praehep, via Virtual Classroom. Je hebt online klassikaal les met een kleine groep, wat ik als prettig heb ervaren. Een bijkomend voordeel is dat je ook geen reistijd hebt. Ik ben gestart met de module Externe Verslaggeving en mocht deze met goed resultaat afsluiten. Mede daardoor werd mijn motivatie om door te gaan geprikkeld, en vervolgens heb ik alle modules met succes afgerond. Wekelijks een paar uurtjes aan de studie op vaste momenten vraagt wel een bepaalde discipline.

Graag wil ik mijn werkgever A.Vogel bedanken, die deze opleiding voor mij mogelijk heeft gemaakt. Ook mijn directe collega’s en het thuisfront verdienen dank voor de support in de afgelopen 2 jaar.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  26 februari 2024

  Na bijna 20 jaar geen opleiding durven te starten heb ik vorig jaar tóch de stap gezet

  Tessa Koeman – Schram over haar behaalde Associatie Nemas diploma

 • Kandidaat

  12 februari 2024

  Je bent nooit te oud om te leren

  Leontina ter Smitten over haar behaalde PDL® diploma

 • Kandidaat

  30 januari 2024

  De module loonheffingen was spannend, maar ik heb het met vlag en wimpel doorstaan!

  Jacqueline Hetkämper over Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!