"Werkervaring opdoen en tegelijk een bijpassende studie volgen is een aanrader!"

17 mei 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Josefien Hakvoort over het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

Ik ben Josefien Hakvoort, 20 jaar oud en afgelopen maand heb ik mijn Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) in ontvangst mogen nemen. Hoe ik hier ben gekomen? Dat was een kwestie van vallen en weer opstaan.

Een aantal jaar geleden werkte ik als interieurverzorgster bij Vallei Accountants. Lekker dichtbij huis, in de avonden en op de zaterdagochtend een paar uurtjes poetsen. Ondertussen had ik mij twee keer ingeschreven voor een studie, maar dat liep beide keren op niets uit.

Op een zaterdag tijdens het schoonmaken sprak ik mijn werkgever en vertelde dat ik niet precies wist wat ik verder wilde gaan doen, als het maar iets zakelijks, economisch en financieels was.

En van het een kwam het ander. Ik mocht een ochtendje meekijken met een van de  salarisadministrateurs van Vallei Accountants. Ik was direct om: dit is wat ik wilde! En nog geen twee uur nadat ik het kantoor uit was gelopen, werd ik gebeld of ik fulltime wilde komen werken. De maandag daarna liep ik het kantoor weer binnen. Nu niet meer als interieurverzorgster, maar als beginnend salarisadministrateur.

Naast het fulltime werken, ben ik in de avonden de opleiding PDL® gaan volgen. Gelukkig kon dit op kantoor, waardoor er veel interactie was en altijd ruimte voor vragen en leuke discussies. Daar steek je veel van op. Zodra ik een module had afgerond, kon ik meteen een examen inplannen bij de Associatie. Het prettige was, dat er veel plaatsen en tijden beschikbaar waren, waardoor je altijd wel ergens in de buurt terecht kon!

Tot op heden heb ik geen moment spijt gehad van de keuze om direct fulltime te gaan werken en niet eerst een papiertje te halen. Werkervaring opdoen en ondertussen een bijpassende studie volgen is een combinatie die zeker aan te raden is! Binnen Vallei Accountants is er de ruimte om te ontdekken wat bij je past en dat zorgt voor genoeg uitdaging en plezier in het werken én leren. Ook de vele mogelijkheden bij de Associatie geven motivatie om voorlopig nog niet te stoppen met leren.

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!