Met een slagingspercentage van 87% ben ik een tevreden docent!

Kijk! Daar zitten onze toppers uit 5 atheneum om bij het vak Bedrijfseconomie gewoon nog even een extra diploma te halen tijdens hun middelbareschooltijd.
En als je dat één dag na het laatste centraal schriftelijk examen plant, dan is het natuurlijk nog officiëler om het examen Basiskennis Boekhouden af te nemen in de tot examenzaal omgebouwde gymzaal.

Al vanaf het begin van het schooljaar maken we in het programma ruimte om een aantal weken per kwartiel bezig te zijn met de stof die hoort bij het examen Basiskennis Boekhouden. Hoewel wij pas vanaf 5 atheneum het vak Bedrijfseconomie aanbieden, is het een bewuste keuze om een deel van de lessen hieraan te besteden. Zo werken we met regelmaat aan de voorbereiding op het examen, begeleiden we de leerlingen stap voor stap door de stof en laten we ze ervaren dat het aloude adagium ‘oefening baart kunst’ ook nu weer geldt. En wat is er mooier om ze te zien groeien, om ze zelfvertrouwen te laten krijgen en ze iets extra’s mee te geven?

Want voor de leerlingen is het niet alleen het behalen van een mooi diploma, maar is het ook direct een praktische opdracht. Het cijfer dat behaald wordt, telt mee als een schoolexamencijfer. Twee vliegen in één klap dus. Het laatste zetje krijgen ze van ons door ze in de paar weken voor de geplande datum van het examen een heuse examentraining te geven. En uiteraard kan er goed geoefend worden met het demo-examen en de voorbeeldexamens op de website van de Associatie.

Deelname aan het examen is op onze school niet verplicht. De enkeling die het examen niet maakt, krijgt op hetzelfde moment een schriftelijke toets over dezelfde stof. Zo zorgen we dat alle leerlingen gelijk behandeld worden.|

Het minimum aantal leerlingen dat de Associatie graag wenst, is twintig. Gelukkig halen we dat elke keer voldoende, maar dat neemt niet weg dat we ook met alle plezier scholieren van andere omliggende scholen verwelkomen om samen met onze leerlingen het examen te komen maken.

En de uitslag? Die kan niet snel genoeg voor ze komen. En met een slagingspercentage van 87% is deze docent voor dit schooljaar weer helemaal tevreden.

Maria Ufkes
Docente bedrijfseconomie en economie
Thorbecke SG Zwolle

Laatste onderwijs blogs

  • Opleider

    3 juli 2024

    Met een slagingspercentage van 87% ben ik een tevreden docent!

    Maria Ufkes over het leerproces van haar leerlingen richting het Basiskennis Boekhouden (BKB®) examen.

  • Opleider

    22 maart 2024

    Het examenafnameproces door de ogen van een ervaren toezichthouder

    Het examenafnameproces door de ogen van ervaren toezichthouder Lineke Hanselaar

  • Opleider

    12 december 2023

    Toekomstgericht leren: het belang van Basiskennis Ondernemerschap op de Johan de Witt Scholengroep

    Lars van Gelder over het examen Basiskennis Ondernemerschap (BKO)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!