Open vragen in examens Financiering niveau 4 en 5

12 juli 2019

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De huidige examens Financiering niveau 4 en Financiering niveau 5 bestaan volledig uit gesloten vragen, de zogenaamde invulvragen. Hierbij vult de kandidaat de uitkomst van een berekening in. Tijdens de exameninzage is bij invulvragen de onderbouwing van de berekening niet zichtbaar.

Omdat kandidaten dit lastig vinden, is besloten om de rekenvragen in deze examens vanaf 1 september 2019 in open vraagvorm te stellen. De antwoorden worden door een corrector nagekeken en de onderbouwing van het antwoord is zichtbaar tijdens de inzage.

De inhoud van beide examenprogramma’s blijft gelijk. Het nieuwe examen Financiering niveau 4 bestaat per september uit gesloten vragen, open vragen en open vragen als onderdeel van een casus. De examenduur wijzigt van één uur en drie kwartier naar twee uur. Het nieuwe examen Financiering niveau 5 bestaat uit gesloten vragen en open vragen en de examenduur wordt twee en een half uur.

Laatste nieuws

 • 19 november 2021

  Webinar Grensoverschrijdende arbeid en belastingheffing

  De Associatie organiseert op donderdag 3 februari 2022 een webinar voor de werknemer en/of werkgever die binnen het financieel advieskantoor te maken hebben met werknemers die wonen of werken in het buitenland.

 • 16 november 2021

  Nieuw: examen Beroepscommunicatie voor salarisprofessional

  De Associatie voor Examinering heeft een examen ontwikkeld waarin de communicatieve vaardigheden in de beroepscontext van de salarisprofessional getoetst kan worden.

 • 15 november 2021

  Inzagemogelijkheden per 1 januari 2022

  Per 1 januari 2022 veranderen onze inzagemomenten.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!