Open vragen in examens Financiering niveau 4 en 5

12 juli 2019

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De huidige examens Financiering niveau 4 en Financiering niveau 5 bestaan volledig uit gesloten vragen, de zogenaamde invulvragen. Hierbij vult de kandidaat de uitkomst van een berekening in. Tijdens de exameninzage is bij invulvragen de onderbouwing van de berekening niet zichtbaar.

Omdat kandidaten dit lastig vinden, is besloten om de rekenvragen in deze examens vanaf 1 september 2019 in open vraagvorm te stellen. De antwoorden worden door een corrector nagekeken en de onderbouwing van het antwoord is zichtbaar tijdens de inzage.

De inhoud van beide examenprogramma’s blijft gelijk. Het nieuwe examen Financiering niveau 4 bestaat per september uit gesloten vragen, open vragen en open vragen als onderdeel van een casus. De examenduur wijzigt van één uur en drie kwartier naar twee uur. Het nieuwe examen Financiering niveau 5 bestaat uit gesloten vragen en open vragen en de examenduur wordt twee en een half uur.

Laatste nieuws

  • 16 april 2024

    Wij zijn eX:plain, dé organisatie achter examens in Nederland.

    In het Jaaroverzicht 2023 presenteert eX:plain vol trots de initiatieven en activiteiten die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden. eX:plain richt zich op examinering van het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs met als doel een bijdrage te leveren aan een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid.

  • 8 april 2024

    Webinar: Vervoer in de salarisadministratie

    Schrijf u nu in voor het webinar! Spreker Roelof van Marrum neemt de aanwezigen mee in de wereld van ‘Vervoer in de salarisadministratie. Verschillende vergoedingen en verstrekkingen m.b.t. vervoer van de werknemer staan centraal tijdens dit webinar.

  • 20 februari 2024

    Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

    Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!