Open vragen in examens Financiering niveau 4 en 5

12 juli 2019

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

De huidige examens Financiering niveau 4 en Financiering niveau 5 bestaan volledig uit gesloten vragen, de zogenaamde invulvragen. Hierbij vult de kandidaat de uitkomst van een berekening in. Tijdens de exameninzage is bij invulvragen de onderbouwing van de berekening niet zichtbaar.

Omdat kandidaten dit lastig vinden, is besloten om de rekenvragen in deze examens vanaf 1 september 2019 in open vraagvorm te stellen. De antwoorden worden door een corrector nagekeken en de onderbouwing van het antwoord is zichtbaar tijdens de inzage.

De inhoud van beide examenprogramma’s blijft gelijk. Het nieuwe examen Financiering niveau 4 bestaat per september uit gesloten vragen, open vragen en open vragen als onderdeel van een casus. De examenduur wijzigt van één uur en drie kwartier naar twee uur. Het nieuwe examen Financiering niveau 5 bestaat uit gesloten vragen en open vragen en de examenduur wordt twee en een half uur.

Laatste nieuws

 • 20 februari 2024

  Nieuwe samenwerking SD Worx en de Associatie voor Examinering

  Onlangs richtte SD Worx, aanbieder van HR- en salarisoplossingen sinds 1945, een academy op om eigen salarisadministrateurs te trainen en werven. Voor examinering schakelde SD Worx de expertise in van de Associatie voor Examinering; onderdeel van eX:plain.

 • 15 februari 2024

  Wijzigingen examenaanbod per 1 september 2024

  De Associatie streeft naar het up-to-date houden van examens die nauw aansluiten bij de huidige beroepspraktijk. Dit doen we in samenspraak met vertegenwoordigers uit het werkveld, opleiders, uitgevers, de Examencommissie en andere belanghebbenden.

 • 14 februari 2024

  Vervanging rekenmachines op alle toetslocaties

  In de loop van februari 2024 zullen op alle toetslocaties de Casio fx-82MS rekenmachines vervangen worden door de nieuwe versie Casio fx-82NL.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!