Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) is ingeschaald op NLQF/EQF niveau 4 

Op 1 oktober 2024 is tijdens het NIRPA-congres in Utrecht bekend gemaakt dat het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en de Engelstalige variant van dit diploma is ingeschaald op NLQF/EQF niveau 4. Dit is geweldig nieuws voor de kandidaten die deze opleiding volgen of met succes hebben afgerond, want dit leidt tot een diploma op niveau 4 van het Nederlandse en Europese kwalificatieraamwerk (NLQF/EQF). De inschaling is het resultaat van een mooie samenwerking tussen Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA) en Associatie voor Examinering.

Wat is het NLQF?
NLQF staat voor Nationaal Kwalificatieraamwerk en dient als bewijs van niveau. Het is een raamwerk voor de inschaling van kwalificaties, dat inzicht biedt in het niveau van reeds afgeronde opleidingen en de waarde van het diploma. Dit stelt iemand in staat om betere keuzes te maken voor verdere opleidingen en loopbaanontwikkeling.

Bijvoorbeeld: het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) is ingeschaald op NLQF/EQF niveau 4. Dankzij het NLQF hebben werkgevers inzicht in het niveau van kwalificaties die zijn gevolgd, ongeacht of deze door de Nederlandse overheid gereguleerd zijn, wat de kansen op de arbeidsmarkt in de loonadministratie vergroot.

NLQF sluit aan bij het Europees Kwalificatieraamwerk (EQF)
De inschaling van gereguleerde en particuliere kwalificaties binnen het Nederlandse Kwalificatieraamwerk NLQF (en daarmee ook in het EQF) maakt het mogelijk om het niveau van kwalificaties in Nederland en Europa met elkaar te vergelijken. Dit maakt het voor zowel nationale als internationale kandidaten interessanter om het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) te behalen.

Een resultaat uit samenwerkingsverband
De inschaling van de kwalificaties van het PDL® diploma komt voort uit een nauwe samenwerking tussen NIRPA en de Associatie. NIRPA draagt zorg voor de kwaliteitsborging van professionals die werkzaam zijn in het payroll vakgebied. Registratie vindt plaats in het Register Salarisadministrateur (RSa) en het Register Payroll Professional (RPP). Met het PDL® diploma in bezit, kan de salarisadministrateur zich laten registreren in het Register Salarisadministrateur (RSa). Het PDL®-diploma sluit aan op het beroepscompetentieprofiel van NIRPA. De Associatie is verantwoordelijk voor de onafhankelijke examinering.

NIRPA en de Associatie zien de inschaling van de kwalificatie als een belangrijke stap in de erkenning van het vakgebied payroll. Immers, een goede vakopleiding en een erkend diploma (PDL®) is de basis voor het goed kunnen uitvoeren van de werkzaamheden binnen het vakgebied van de salarisprofessional.

 

Laatste nieuws

  • 10 oktober 2024

    Belangrijke onderhoudsmededeling: 22 t/m 24 november

    Van vrijdag 22 november 16:00 uur tot en met zondag 24 november zijn onze systemen niet beschikbaar vanwege noodzakelijk onderhoud aan onze software. Lees snel verder voor meer informatie.

  • 1 oktober 2024

    Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) is ingeschaald op NLQF/EQF niveau 4 

    Op 1 oktober 2024 is tijdens het NIRPA-congres in Utrecht bekend gemaakt dat het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en de Engelstalige variant van dit diploma is ingeschaald op NLQF/EQF niveau 4. Lees snel verder voor meer informatie.

  • 27 september 2024

    Webinar – de rol van de financial in de duurzaamheidtransitie

    De Associatie voor Examinering organiseert op 12 november 2024 een live webinar waarin de rol van de financiële professional bij verduurzaming centraal staat. Dit webinar is bedoeld voor salarisadministrateurs, boekhouders, controllers en iedereen die betrokken is bij het sturen op (sociaal) kapitaal binnen de organisatie. De spreker is Jirina van Daal RA, specialist op het gebied van duurzaamheidsverslaggeving en de toepassing daarvan voor financials. Lees snel verder voor meer informatie.

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!