“Mijn Associatiediploma heeft mij veel gebracht!”

5 september 2022

Meer informatie nodig?
We helpen je graag!

Jessica Smit over het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

Ik ben Jessica Smit, 41 jaar en woon in Almere met mijn man en twee kinderen van 7 en 12 jaar. Nadat ik 20 jaar in de reiswereld gewerkt had, brak de coronapandemie uit in 2020. Het werd al snel duidelijk dat de reiswereld op zijn kop stond en mijn baan op de tocht zou komen te staan. In het begin was er heel veel onzekerheid: hoe gaat dit verder, hoe lang gaat dit duren, straks raak ik mijn baan kwijt, wat dan? Zoveel zorgen!

Via een loopbaancoach heb ik door middel van verschillende competentietesten gekeken wat mijn sterke (en zwakke 😉) punten zijn. Werken in de IT of administratieve functies stonden bovenaan de lijst door mijn sterk analytisch vermogen.

Bij het reisbureau verzorgde ik al de gehele administratie, dus dit werk was mij niet helemaal vreemd. Ik ging eind 2020 dan ook aan de slag bij accountantskantoor Joinson&Spice en ben de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) gaan volgen via een thuisstudie van de LOI. Deze studie bestaat uit drie modules waarvan ik de laatste in juni heb behaald. Bij het accountantskantoor werkte ik op de samenstelpraktijk, waar ik de administraties verzorgde en jaarrekeningen opstelde voor verschillende Tech-bedrijven. Mijn studie heeft mij daarbij ontzettend geholpen. Ik kon wel administreren, maar een jaarrekening opstellen en echt boekhouden is toch andere koek!

Ik heb heel veel hulp gehad van top collega’s bij Joinson&Spice en ik heb hier onwijs veel geleerd. Ik ben erg trots dat ik dit diploma heb behaald. Het was absoluut niet makkelijk in coronatijd met thuiswerken, thuis scholende (kleine) kinderen en daarnaast ook nog studeren!

Ik miste echter wel de ‘buzz’ van de reiswereld (alleen mede-reisprofs weten waarschijnlijk wat ik bedoel). Ik ben dan ook sinds juni weer terug in de reiswereld, bij Uniglobe THL travel, specialist en topspeler in de internationale zakenreisbranche. Het kantoor zit in WTC Almere; het is heerlijk om in mijn eigen woonplaats te kunnen werken.

Mijn Associatiediploma heeft mij veel gebracht en administratie voeren moet bij elk bedrijf, dus het is fijn dat ik die kennis in huis heb!

Wat heb ik nog meer geleerd in deze tijd? Wat er ook gebeurt, met de juiste mindset komt het goed. Je bent nooit te oud om te leren! Ik heb zoveel geleerd en ben zo blij dat mij dit allemaal gegund en gelukt is!

Laatste blogs van kandidaten

 • Kandidaat

  22 mei 2024

  Online studie bij LOI opent deuren

  Romeo Kemper over zijn VBA ®-diploma

 • Kandidaat

  6 mei 2024

  Levenslang leren en duurzaam inzetbaarheid

  Hui Chen Hsu over haar interessante carrièrepad

 • Kandidaat

  22 april 2024

  Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je dromen

  Joanna Fraczak over Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Meer informatie over onze dienstverlening of een examen? We helpen je graag!